Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Espresso în turneu la Sinaia în ajun de Crăciun

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2013 , ora 12.10

Radio România Cultural deschide sezonul vacanței de iarnă de la Sinaia. Matinalul Radio România Cultural, Espresso, își ia echipa, aparatele, CD-urile cu muzică bună, le înghesuie în rucsacul sonor și se mută la Sinaia, în perioada 22 dec.-24 dec.

Reședința pentru acest început de vacanță este un loc încărcat de cultură, istorie și amintire: Casa Memorială George Enescu de la Sinaia.

Înainte de a vă împacheta așadar bagajele pentru a vizita această frumoasă stațiune, studiați cu atenție traseul nostru cultural.

Veți afla despre istoria stațiunii Sinaia și despre felul în care a ajuns Perla Carpaților, despre frumoasa gară ce a împlinit 100 de ani dar și despre sporturile de iarnă- schi, bob în Sinaia -din perspectiva istoriei de la schiuri de lemn la placa din fibră de sticlă și de la mersul pe jos la instalații pe cablu.

Despre filme și târguri de Crăciun vom vorbi tot de la Sinaia și tot de acolo vom cerceta cu ce mâncăruri obișnuiesc a se înfrupta românii fie acasă la ei, fie la Casa Regală.

Invitații noștri speciali vă vor ura și ne vor ura de bine, astfel încât bucuria sărbătorilor să ne intre în case și pe undele radio.

Emisiunile vor fi difuzate în zilele de 22, 23 și 24 decembrie, de la ora 7.00 la ora 9.00, pe frecvențele din toată țara ale Radio România Cultural și pe www. radioromaniacultural.ro. Moderatori vor fi: Dana Ivanov, Diana Joicaliuc și Dan Vasiliu.

Și pentru că dorim să ne întâlnim cu ascultătorii și iubitorii muzicii bune din Sinaia sau aflați în vacanță acolo, într-un cadru cât mai plăcut, vă invităm duminică 22 decembrie de la ora 11, tot la Casa Memorială George Enescu, la un recital de chitară clasică. Chitaristul Radu Vâlcu va interpreta lucrări de Luis Milan, J.S.Bach, Isaac Albeniz, Erik Satie, M.C.Tedesco, A. Barrios Mangore , Joaquin Turina.

Espresso în turneu la Sinaia în ajun de Crăciun este un eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu.