Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Înapoi la Argument cu Horia Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu la Radio România Cultural

Publicat: luni, 16 Decembrie 2013 , ora 16.13

Începând din luna decembrie 2013, Radio România Cultural transmite lunar înregistrarea conferințelor "Înapoi la Argument", serie de evenimente ce are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Conferințele îl au ca moderator pe Horia Roman Patapievici care intră în dialog cu personalități marcante ale vieții culturale românești.

Pe 28 noiembrie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Gabriel Liiceanu, iar cei doi au discutat despre Securitate și istoria recentă a României. Tema întâlnirii, legată și de cel mai recent volum publicat de Gabriel Liiceanu, "Dragul meu turnător", a fost "Viața cotidiană a Securității din punctul de vedere al victimei".

"Tribunalul la care îl cheamă Gabriel Liiceanu pe turnătorul generic este acesta: De ce ți-ai trădat natura morală? Nu este vorba de un tribunal al oamenilor, ci un tribunal al lui însuși" , spune Horia Roman Patapievici în cadrul conferinței.

"Când am citit dosarul, în 2006, am avut un șoc, dar, ce încerc să spun mereu, este că e vorba, de fapt, de o societate bazată pe o supraveghere totală, care funcționează ca un perpetuum mobile", este mărturisirea lui Gabriel Liiceanu din aceeași seară.

Înregistrarea acestui dialog care s-a desfășurat în fața unui public numeros va putea fi ascultată marți, 17 decembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural.

Partener: Grupul Humanitas