Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'So danço samba' la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

Publicat: luni, 9 Decembrie 2013 , ora 14.17

"So danço samba" - o nouă seară jazzy în Stagiunea de Jazz organizată de Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio România, la inițiativa bateristului Vlad Popescu, va avea loc miercuri, 11 decembrie 2013, la ora 19,00, la Teatrul ACT.

Membrii permaneți ai stagiunii, pianistul George Natsis și bateristul Vlad Popescu, îi au invitați pe chitaristul Ciprian Pop și pe contrabasistul Ionuț Vârsan pentru a improviza pe cele mai importante teme din jazzul brazilian. Seara este gândită intenționat ca o construcție sonoră alternativă la muzica sărbătorilor de Crăciun, în ritm de samba și bossa-nova, elemente stilistice internaționalizate astăzi și care au transformat Brazilia într-un "miraj estetic" pentru oricare titan al jazzului. Poate fi și un "story" despre jazzul brazilian sau despre mobilitatea accentuată a bossa-novei, a sambei și a adiacentelor lor, choro, forro sau frevo. Sunt cinci secole de primenire a acestei povești sonore rezumate și comprimate de protagoniști în jurul lui Antonio Carlos Jobim.

Se promite o seară a pulsului ritmic interior, a sunetului mulat perfect profilului unei culturi muzicale speciale, a unui stil de interpretare care implică obligatoriu intimitate... Prin urmare, nu ratați întâlnirea de pe Calea Victoriei nr. 126, de la Teatrul ACT din București la aceeași oră 19,00!