Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Voci și povești colorate la Sala Radio

Publicat: vineri, 6 Decembrie 2013 , ora 12.37

Sâmbătă, 7 decembrie, la ora 18:45, în foaierul central al Sălii Radio, înaintea concertului Christmas Fantasy susținut de Corul de Copii Radio, Editura Casa Radio vă invită la vernisajul unei retrospective cu totul speciale completată de lansarea unor noi cărți+CD pentru copii.

Expoziția cu titlul Voci și povești colorate. 85 de ani de artă radiofonică în 15 ani de cover artpentru copii este o retrospectivă care include cele mai frumoase cărți ilustrate pentru cei mici. Atelierele artiștilor își dezvăluie secretele. Vor fi expuse schițe, desene originale, secvențe de benzi desenate, decupaje - tot ce a dus la produsul final: cartea ilustrată. Va fi reconstituit mediul sonor în care artiștii au creat alături de Prinț și cerșetor, Cipollino, Cocoșelul neascultător, Nils, Münchausen, David Copperfield, Nastratin Hogea, Capra cu trei iezi, Apolodor și Motanul Arpagic.

Artiștii care au interacționat cu personajele marilor capodopere ale literaturii pentru copii și tineret - nume consacrate sau tineri aflați în ascensiune, autori de ilustrație de carte și BD, sunt: Vasile Socoliuc, Puiu Manu, Cristiana Radu, Ana Botezatu, Lavinia Trifan Pop, Ionuț Popescu și Alexandru Ciubotariu.

Cu această ocazie, va avea loc lansarea noilor cărți sonore dedicate copiilor, în prezența lui Alexandru Ciubotariu, coordonatorul artistic al colecțiilor de audiobook-uri Radio-Prichindel (noua serie de BD+CD) și Noapte bună, copii! Cocoșelul neascultător de Ion Lucian (înregistrare din 1961), Motanul încălțat de Charles Perrault (înregistrare din 1970), Trei povești de Ion Creangă (citite de Mihail Sadoveanu, Dumitru Furdui, Alexandrina Halic, înregistrări din 1952, 1962 și 2013), Întâmplări cu și fără Arpagic de Ana Blandiana (în lectura autoarei, înregistrare din 2004) și Cartea cu Apolodor de Gellu Naum (în lectura Alexandrinei Halic; înregistrare 1998; 2013).

Accesul la eveniment se face pe baza biletelor achiziționate pentru Concertul Christmas Fantasy susținut de Corul de Copii Radio.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 9 decembrie 2013 - 2 martie 2014.

Detalii pe www.edituracasaradio.ro