Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La 1 Decembrie Radio Chișinău împlinește doi ani de existență

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2013 , ora 16.50

Așteptat de mulți, încă de la începutul anilor ‘90, din perioada redeșteptării naționale în Basarabia, Radio Chișinău este continuatorul, de drept, al primului post de radio regional, înființat în România anului 1939 și reprimat cu brutalitate de ocupația sovietică.

La 1 Decembrie se împlinesc doi ani de când Radio Chișinău emite, ca proiect special Radio România, care, prin managementul său, a impus o orientare îndreptată spre un produs editorial performant și o implicare organizațională de tip corporatist. Performanțele Radio Chișinău se recomandă printr-un exercițiu gazetăresc onest și echilibrat, în spritul echichistanței, acurateții, adevărului și deontologiei, printr-un efort continuu de diversificare și eficientizare a produsului editorial.

Totodată, Radio Chișinău, prin politica sa editorială, afirmă caracterul special al relației dintre cele două state românești, România și Republica Moldova, caracteristică impusă de comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiții și aspirații, dar și de valorile europene, către care se îndreaptă românii basarabeni. De asemenea, Radio Chișinău militează constant pentru recuperarea identitară a românilor basarabeni.

Radio Chișinău este un post de radio cu misiune și viziune moderne, care funcționează într-un spațiu complex. Complementaritatea emisiunilor proprii, cu cele oferite de Radio Romania Actualități, conferă produsului final, diversitate și consistență.

La doi ani de existență, Radio Chișinău își onorează statutul și, indiscutabil, reușitele din ultima perioadă, oferind ascultătorilor săi, basarabenilor, în general, un impresionant Concert aniversar, care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, locul în care, pe parcursul ultimelor două decenii, basarabenii și-au strigat suferințele și și-au plâns bucuriile, și-au afirmat apartenența la valorile tradiționale, care suportă semnul egalității cu cele românești.