Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Mai mult decât te aștepți, numai la Radio România Actualități!

Publicat: luni, 25 Noiembrie 2013 , ora 15.23

Învestit cu încrederea a milioane de ascultători fideli din întreaga țară, Radio România Actualități, postul numărul 1 în preferințele românilor, rămâne consecvent misiunii sale de bază - informare, formare, educație și divertisment, oferind prin noua grilă de programe un echilibru optim între emisiunile dedicate vieții politice, economice, sociale, cultural-educative și religioase, divertismentului, muzicii și sportului.

Conceptul care a stat la baza grilei de programe, aplicată de la 1 noiembrie 2013, a fost acela de a dinamiza ritmul emisiunilor, în paralel cu diversificarea paletei editoriale. Acest concept a revitalizat grila de programe a Radio România Actualități, tematica radioprogramelor și emisiunilor înregistrând o creștere semnificativă a componentei educativ-culturale și religioase de la 9,86 % la 14,40 %. În paralel, emisiunile informative au fost gândite astfel încât să acopere o paletă cât mai amplă din subiectele care preocupă ascultătorii noștri de-a lungul întregii zile, ținând pasul în timp real cu evenimentele politice, economice, sociale, cultural-educative și religioase sau sportive.

Radio România Actualități oferă în acest moment, între posturile cu profil similar din Uniunea Europeană, unul dintre cele mai adecvate și optimizate concepte de programe, îmbinând misiunea sa de serviciu public de radiodifuziune și interesul public cu necesitățile de informare ale ascultătorilor săi, obținând și păstrându-și audiența, fără a face compromisuri editoriale facile și comerciale.

Preocupată permanent de calitatea conținutului editorial, echipa de profesioniști a Radio România Actualități a inclus în grila de programe emisiuni noi, dedicate cu precădere educației, culturii, științei, și realizate în formule jurnalistice care țin pasul cu evoluția tehnologică actuală și cu dinamica media radiofonică.

Valori ascunse - Dincolo de ziduri (un talk-show dedicat culturii și patrimoniului național), Printre stele (o emisiune de educație și știință), Biserica și societatea (emisiune dedicată spiritualității și religiei), Nume mari (emisiune educativă de evocare a marilor personalități care au făcut istorie în domenii de referință), Hai cu noi… în weekend (un program de promovare a actualității cultural-artistice și muzicale), Mari concerte pe scenele lumii (un program muzical în care calitatea actului artistic este primordială), Colecția de muzică (emisiune dedicată promovării și susținerii valorilor muzicale românești), sunt numai câteva dintre emisiunile nou incluse în grila de programe și al căror rol este acela de a deschide ascultătorilor porțile universului cultural și artistic de mare valoare, de a-i oferi repere educaționale și morale, precum modele autentice, altele decât cele promovate de media comercială. Alături de ele, tot emisiuni noi, destinate lărgirii orizontului ascultătorilor, sunt și Românii de pretutindeni și Perspective.

Emisiunilor menționate li se adaugă o paletă extrem de diversă de rubrici cultural-educative ce pot fi ascultate de-a lungul întregii zile și care, prin dinamismul editorial, își propun să atragă ascultători din cât mai diferite categorii sociale și vârste: Tiptil printre sinonime, Cultura la ea acasă, Minutul de limbă română, Carte deschisă, Cărți pentru copii, Pe afiș - cultura, Biblioteca de weekend,Thalia, Printre simeze, O istorie într-un minut, Caută România la ea acasă, Piese care au făcut istorie. Acestora li se adaugă rubrici consacrate sănătății, ecologiei și protecției mediului, religiei și copiilor.

Se regăsesc și în grila actuală emisiunile de notorietate ale postului Radio România Actualități, cele care de-a lungul anilor s-au identificat în conștiința ascultătorilor cu postul public: Noapte bună copii!, Documentarele Radio România, Euroatlantica, Agenda globală, Istorica, Teatrul Național Radiofonic, Psihologul Muzical, Omul cu chitara.

Rămânând în continuare postul de radio numărul 1 în preferințele ascultătorilor, Radio România Actualități este preocupat permanent de îmbunătățirea conținutului editorial, concomitent cu ridicarea standardelor profesionale ale actului jurnalistic, conștient de importanța misiunii sale de post public și de obligațiile generate de încrederea pe care i-au arătat-o cele peste 4,5 milioane de ascultători care aleg zilnic frecvențele noastre.

Împreună cu Radio România Actualități, celelalte două posturi naționale dedicate exclusiv vieții culturale în întregul său ansamblu - Radio România Cultural și Radio România Muzical - contribuie pe deplin la îndeplinirea misiunii publice a Radio România.

Tocmai de aceea ne propunem să fim mereu peste așteptările publicului nostru.