Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ambasadori și autori din Țările Nordice pedalează pe biciclete Green Revolution la Târgul GAUDEAMUS!

Publicat: joi, 21 Noiembrie 2013 , ora 12.21

Asociația Green Revolution împreună cu Țările Nordice și Consiliul Nordic al Miniștrilor va invită astăzi, 21 noiembrie, la Târgul Internațional GAUDEAMUS 2013, organizat de către Radio România, la un eveniment special, care aduce in centrul atenției autorii nordici și ambasadorii Țărilor Nordice, invitați de onoare ai Târgului.

Evenimentul se va desfășura în intervalul 13:00 - 14:00 și va debuta cu un tur de biciclete în interiorul clădirii Romexpo, care va avea ca scop prezentarea, într-un mod inedit, a celor zece autori nordici prezenți la târg, precum și a ambasadorilor Țărilor Nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Autorii își vor prezenta, după intrarea pe biciclete, propriile opere și vor susține dezbateri pe marginea acestora în cadrul târgului. Cele cinci Țări Nordice participă la Gaudeamus 2013 sub sloganul Cool Nordic București.

Iubitorii de literatură vor avea ocazia sa îi întâlnească la GAUDEAMUS 2013 pe scriitorii: Yrsa Sigurdardottir din Islanda, Salla Simukka și Anti Tuomainen din Finlanda, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund, Borge Hellström și Athena Farrokhzad, danezii Anders Rønnow Klarlund și Jacob Weinreich, publicați de către Editura Trei și autoarea Kjersti Annesdatter Skomsvold din Norvegia, publicată de către Editura All.

Președintele de onoare al Gaudeamus 2013 este Excelența Sa, Domnul Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România.

"Anul acesta, Țările Nordice sunt invitate de onoare la Târgul Gaudeamus. Pentru Țările Nordice este o onoare și un privilegiu faptul ca pot acum să-și prezinte literatura publicului român. Ciclismul este un mijloc util de transport, accesibil și relaxant, suntem bucuroși și ne dorim să încurajăm ca tot mai mulți români să folosească bicicleta ca mijloc principal de transport, așa cum este în Suedia" a declarat Excelența Sa, domnul Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei la București.

"Suntem onorați să avem atâția scriitori valoroși pe bicicletele I'Velo, precum și pe ambasadorii Țărilor Nordice la București. Aceasta în contextul în care Țările Nordice sunt recunoscute ca susținătoare active ale dezvoltării durabile și ale promovării bicicletei ca mijloc de transport alternativ", a declarat Raluca Fiser, președintele Green Revolution.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România care pune in practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologica și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Pentru informații suplimentare - Asociația Green Revolution

Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Mobil: 0728.051.780

Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Intrarea Valului nr.2, sect.1, Bucuresti

Email: geanina.matei@greenrevolution.ro

Website: www.greenrevolution.ro