Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural lansează noi produse culturale multimedia

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2013 , ora 9.33

La 85 de ani radioul întinerește prin produsele sale culturale multimedia!

"Revista literară radio", "Revista teatrală radio", "Revista muzicală radio" sunt cele trei proiecte multimedia complexe pe care Radio România Cultural le lansează cu prilejul sărbătoririi a 85 de ani de la înființarea radioului public.

Cele trei produse premium sunt realizate de echipe de profesioniști care îmbină tradiția și mijloacele clasice, cu procedeele multimedia și cu cele mai recente tendințe radiofonice europene.

"Revista literară radio" (www.revistaliterara.radioromaniacultural.ro) este una dintre cele mai vechi emisiuni ale radioului public care acum are și o modernă extensie on-line.

Fondată în 1939 de scriitorul Vasile Voiculescu, "Revista literară radio" a avut invitați de marcă ai literelor din România și din lume. Este o emisiune de actualitate literară, care prezintă cronici de carte, interviuri, reportaje, portrete de scriitori și înregistrări din Fonoteca de Aur a Radioului.

Web site-ul Revistei literare radio este actualizat în permanență cu principalele interviuri și reportaje audio difuzate on air, precum și cu conținut exclusiv online. Pe lîngă știri despre viața literară, web site-ul prezintă și o rubrică de autor semnată de jurnalistul Eugen Istodor: "Geografii literare".

"Revista literară radio" este prezentă și în rețelele de socializare (Facebook).

On air emisiunea poate fi ascultată duminică de la ora 12.00 la 13.00. Realizatori: Anca Mateescu și Matei Martin

"Revista muzicală radio" (www.revistamuzicala.radioromaniacultural.ro) aduce online actualitatea în domeniu prin reportaje, cronici, interviuri, recomandări de albume noi (must listen!), cărți și partituri (must have!), selecțiuni din arhiva de aur Radio România (remember), istorii vii (never forget!).

Între noile proiecte marca Radio România Cultural, "Revista muzicală radio" este spațiul dinamic în care actualitatea se transformă instant în istorie, iar istoria este mai actuală ca niciodată.

Între rubricile ce se vor găsi în permanență pe site se număra: "Pasiunea mea este scena muzicală independentă" de Maria Balabaș, "Greii muzicii ușoare românești" - care sunt: Zavaidoc, Jean Moscopol, Nicolae Kirculescu, Edmond Deda, Aurelian Andreescu, Florin Bogardo, Anton Șuteu ș.a., iar daca vă este dor de vocea și de stilul inconfundabil al lui Iosif Sava căutați "Invitațiile Eutherpei".

"Revista teatrală radio" (www.revistateatrala.radioromaniacultural.ro) este dedicată vieții teatrale românești.

Pe acest site puteți citi zilnic cele mai noi informații din actualitatea teatrală, cronici de teatru, reportaje audio și video, interviuri cu personalități ale teatrului românesc, profile teatrale, articole de sinteză referitoare la dramaturgia și la teatrul de azi, dar și de istorie a teatrului, cronici de carte, eseuri.

Are pagini distincte rezervate Teatrului Național Radiofonic, în care sunt publicate atât informații la zi despre programele și premierele TNR, cât și emisiuni cu caracter publicistic, emisiuni scenarizate și de istorie a teatrului românesc și universal: "Revista Teatrului Național Radiofonic", "De la Arlechin", "Cronica unei premiere anunțate", "Oglinda firii", "Cinci personaje în interpretarea unui actor", "Thaliafest", "Clasicii dramaturgiei universale". O pagină este dedicată istoriei Teatrului Național Radiofonic, de la începuturi (1929) până în prezent.

"Revista teatrală radio" este deschisă atât specialiștilor, nume consacrate ale teatrologiei și publicisticii teatrale, cât și tinerilor care se specializează în acest domeniu.