Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Întâlnire specială cu Margareta Pâslaru la Radio România!

Publicat: marți, 29 Octombrie 2013 , ora 13.09

În săptămâna aniversării a 85 de ani de la prima emisie în eter, Radio România vă invită la o întâlnire specială cu una dintre marile voci ale muzicii românești, a cărei carieră este strâns legată de radioul public: Margareta Pâslaru!

La 55 de ani de la debutul său în muzică, Margareta Pâslaru lansează vineri, 1 noiembrie, ora 14:00, și sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, în Foaierul Central al Sălii Radio, albumul Margareta 70. Produs de Fundația Radio România, albumul cuprinde o selecție inedită de cântece populare din repertoriul îndrăgitei cântărețe, la care se adaugă înregistrări recente din perioada 2006 - 2013. Drepturile de autor ale albumului au fost cedate în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roșii Române.

Cu o voce "cu rezonanțe de violoncel", așa cum o caracteriza compozitorul Doru Popovici, Margareta Pâslaru a fost mereu aproape de Radio. "Mi-am petrecut adolescența, tinerețea și maturitatea colaborând cu marii profesioniști ai radioului public", mărturisește cântăreața. Când, în 1959, George Grigoriu compunea, special pentru Margareta Pâslaru, melodia Chemarea mării, aceasta devenea foarte repede, în interpretarea talentatei cântărețe, mare șlagăr la Radio România. De atunci, melodiile care poartă timbrul unic al Margaretei Pâslaru au încântat ascultătorii. Cu un repertoriu vast ca stiluri și abordări muzicale, îndrăgita interpretă are multe un număr impresionant de piese înregistrate în studiourile Radiodifuziunii Române. Printre numeroasele sale hituri componistice se numără șlagărul Lasă-mi toamnă pomii verzi, inspirat de versurile poetei Ana Blandiana, care a fost difuzat ani întregi la radio și votat de public în Top 80 Radio România Actualități, drept una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani.

La mulți ani, Radio România! La mulți ani, Margareta Pâslaru!