Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Saxofonistul grec Theodor Kerkezos în concert la București, alături de Orchestra Națională Radio

Publicat: luni, 21 Octombrie 2013 , ora 13.14

Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului ei principal, Tiberiu Soare, vă așteaptă, vineri, 25 octombrie, de la ora 19:00, la o întâlnire cu un invitat special: unul dintre cei mai apreciați saxofoniști europeni, muzicianul grec Theodor Kerkezos.

A concertat alături de prestigioase ansambluri dintre care amintim: Orchestra Simfonică Radio din Moscova, London Symphony și London Philharmonic Orchestra, Filarmonica din Sankt Peterburg, Orchestra Simfonică din Zürich, Orchestra Simfonică din Berlin ș.a. Este profesor la Conservatorul Filippos Nakas din Atena și susține cursuri de master la Universitățile din Sankt Petersburg, Moscova, Boston, Princeton, Louisiana.

În programul serii veți asculta: Bacchanale din opera Samson și Dalila, inspirată din povestea biblică a eroilor cu același nume și singura lucrare lirică a compozitorului francez Camille Saint-Saëns interpretată astăzi. Concertul va continua cu o partitură a unui alt celebru compozitor francez: Maurice Ravel, cunoscut melomanilor mai ales grație Bolero-ului său: Piesă în formă de Habanera.

Unul dintre compozitorii francezi cei mai prolifici ai sec. XX, Darius Milhaud, mult prea puțin cunoscut de publicul larg, a conceput multe partituri de valoare, adesea inspirate de jazz. Dintre acestea, saxofonistul grec Theodor Kerkezos vă va încânta cu lucrarea Scaramouche, suita pentru saxofon și orchestră. După o incursiune în lumea compozitorilor francezi, seara se va încheia cu o partitură enesciană: Suita pentru orchestră nr. 2 în do major.

Un artist complex, Theodor Kerkezos este unul din cei mai apreciați saxofoniști ai generației sale. Format la Conservatorul din Atena și-a continuat studiile în Franța cu Daniel Deffayet și Jean Marie Lemdeix. Theodor Kerkezos a primit numeroase premii pentru discurile realizate.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio. Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio găsiți pe site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.