Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural reia orele de educație teatrală și muzicală

Publicat: marți, 15 Octombrie 2013 , ora 10.29

Pe 16 și 17 octombrie 2013 reîncep la București, două noi ediții ale programelor de educație nonformală produse de Radio România Cultural: "Ora de educație muzicală" și "Ora de educație teatrală".

Adresate elevilor cu vârste cuprinse între 8-19 ani care nu învață la școlile cu profil artistic și muzical, programele sunt realizate în colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio, Redacția Teatru radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București.

Primele două întâlniri ale jurnaliștilor și muzicienilor de la Radio România cu copiii au loc pe 16 octombrie la Școala Generala nr. 135 "Ștefan cel Mare" din sectorul 5 (cartierul Sălaj) și pe 17 octombrie la Școala Generală nr. 27 "Principesa Ileana" din sectorul 2 ( cartierul Colentina). La Școala Generală nr. 27 "Principesa Ileana" din sectorul 2 vor fi oaspeți violonista Claudia Munteanu și ale violoncelistului George Nițescu, artiști instrumentiști ai Ochestrelor și Corurilor Radio.

Prin aceste producții originale, marca Radio România Cultural, realizatorii Mirela Nicolae, Cristian Marica, Răzvan Dolea și Mihai Lungeanu încearcă să sprijine demersul școlii naționale de acordare a șanselor egale la educație, programele fiind și o inițiativă radioului public cultural de atragere și fidelizare a tinerilor ascultători bucureșteni prin audiții ale Poveștilor de seara, ale Teatrului radiofonic, ale pieselor muzicale clasice și contemporane interpetate "live" de artiști consacrați.

Scopul proiectelor "Ora de educație muzicală" și "Ora de educație teatrală" este să le transmită elevilor, prin orele deschise de muzică și comunicare verbală, competițiile propuse, vizitele la sediul radioului public, importanța pe care o au sunetele vorbite și cântate în formarea și dezvoltarea personalității.

În cadrul celor doua proiecte sunt așteptați să participe în acest an școlar, aproximativ 1500 de elevi și 50 de învățători, institutori și profesori.