Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Târgul Gaudeamus Carte Școlară - bilanțul primelor 5 zile

Publicat: miercuri, 25 Septembrie 2013 , ora 8.34

Radio România și Târgul Gaudeamus Carte Școlară reînnoiesc invitația, adresată deopotrivă celor mici și mari, de a trece pragul ediției de anul acesta a târgului. Găzduit într-un pavilion mobil situat în Piața Universității, evenimentul care transformă centrul Capitalei într-un centru al pieței de carte, se desfășoară în intervalul 19 - 29 septembrie. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 20.00, iar intrarea este liberă.

Bilanțul provizoriu al primelor cinci zile confirmă faptul că schimbarea locației este de bun augur și prefigurează un palmares cu adevărat de excepție: peste 15.000 de vizitatori; vânzări record înregistrate și confirmate de către expozanți; circa 2.000 de volume, donate în cadrul campaniei Cărțile se întorc acasă, care vor avea ca destinație bibliotecile publice din comuna Costache Negri (județul Galați), distruse de inundații. Campania va continua pe tot parcursul târgului și va avea și o componentă derulată în exclusivitate cu sprijinul editurilor: refacerea fondului de manuale al școlii din comună, astfel încât elevii să își poată desfășura activitatea, în ciuda contextului extrem de dificil.

Târgul Gaudeamus Carte Școlară vine în întâmpinarea celor direct interesați să studieze și să achiziționeze manualele, auxiliarele și materialele didactice necesare pe parcursul anului de studiu în curs. Cei aproximativ 40 de expozanți (printre care se regăsesc cele mai cunoscute și mai apreciate edituri specializate exclusiv pe carte educațională sau cu un important segment de acest tip) prezintă publicului o ofertă extrem de generoasă:

- o gamă aproape completă de manuale și auxiliare aprobate de ministerul de resort pentru acest an școlar;

- numeroase materiale didactice, pentru toate disciplinele școlare, necesare atât în studiul individual cât și pentru dotarea cabinetelor și a laboratoarelor de specialitate (dicționare, atlase, hărți și planșe, lecții interactive pe suport multimedia etc. dar și ghiduri și îndrumare pentru cadrele didactice);

- cea mai mare parte a titlurilor din bibliografia școlară, din literatura română și străină și multe dintre bestseller-urile adresate copiilor și adolescenților, publicate în ultima perioadă, la prețuri accesibile;

- cărți și jocuri educative pentru preșcolari.

La această ediție, partenerii organizatorilor sunt: Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Regia Autonomă de Transport București, Spectacular și Șapte Seri.

Următorul eveniment în calendarul Programului Lectura 2013 este Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură, ediția cu numărul 20, care va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. Înscrierea expozanților are loc în perioada 23 septembrie - 11 octombrie la sediul Radio România.

Pentru informații suplimentare referitoare la Târgurile GAUDEAMUS, vă rugăm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS. Persoane de contact: Cornelia Scarlat (0745.109.648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro ), Anca Badea (0740.121.173, anca@gaudeamus.ro ) și Connie Chifor (0745 109 649, connie@gaudeamus.ro).