Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Programului estival Radio Vacanța a încheiat cea de-a 46 ediție

Publicat: marți, 17 Septembrie 2013 , ora 10.06

Cea de-a 46 ediție a programului estival Radio Vacanța s-a încheiat duminică, 15 septembrie 2013, după o vară cu adevărat fierbinte. Sezonul 2013 Radio Vacanța a fost deschis pe 9 iunie, la Maritimo Shopping Center, cu un concert ce i-a avut invitați pe: Robert Nicolae, Roxana Nemeș, Leticia, Chris Anthony, Glorya, Cristian Tarcea, Lucian Colarezza, Dj John Cane, Miss G, Andrea Teja, Mihai Budeanu. Autoritățile locale și personalitățile din turism prezente au apreciat și noul site, lansat cu acest prilej.

Anul acesta, programul estival al Radio Constanța a derulat un nou proiect, emisiunea-concurs de muzică Vocile Vacanței - Litoral 2013, care a căutat și a descoperit noi talente muzicale. La competiție au participat copii și tineri până în 22 de ani.

Fotografii printre discografii,un proiect desfășurat în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, a readus la viață imaginea litoralului de altădată și legătura acestuia cu singurul post estival de radio românesc, Radio Vacanța. Fotografiile, grupate în mai multe secțiuni (Constanța și Mamaia, Eforie, Techirghiol, Mangalia, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter), au fost expuse într-un stil neconvențional, pe plase de pescuit, în mai multe puncte de interes turistic de pe litoral.

Au continuat și proiectele cu tradiție, precum Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța - Brățara de Vacanță. Cu ocazia ediției de anul acesta, cea de-a patra, au fost distribuite 15.000 de Brățări de Vacanță pe plajele din Mamaia și din stațiunile aflate în sudul litoralului. În 31 august, în Tabăra Luminița din Eforie Nord, Radio Vacanța și Radio3net! Florian Pittiș au organizat prima ediție a Concursului de castele de nisip pe echipe Black Sea Sand Castles, la care au participat copii cu vârste între 5 și 18 ani.

Ca în fiecare an, Radio Vacanța a fost coorganizator al Târgului de carte Gaudeamus, desfășurat în perioada 11-15 august, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat pe Faleza Mamaia - Radio Vacanța. Târgul a înregistrat un record de vizitatori, peste 12.000.

Au fost susținute și promovate evenimentele devenite deja celebre, din zona litoralului românesc, la care Radio Vacanța a fost, prin tradiție, partener: Festivalul Mamaia Copiilor, Festivalul Național Glasul Speranțelor Techirghiol, Festivalul Folk You! Florian Pittiș, Festivalul Antic Tomis, Gala tânărului actor HOP, dar și evenimente adresate copiilor și adolescenților. Nu au lipsit nici consacratele spectacole de pe terasa Radio Vacanța, ocazii pentru diverși artiști să-și lanseze noile albume.

În perioada 9 iunie-15 septembrie 2013, programele au fost difuzate 24 de ore din 24, atât pe Internet în format audio-video, pe 100,1 FM, cât și pe noua frecvență 90,8 FM. De remarcat este și faptul că în ultimele patru luni audiența Radio Vacanța și Radio Constanța a crescut cu 65,4%.