Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România - Radio Rai pe 'Drumul fagilor în Bucovina'

Publicat: vineri, 6 Septembrie 2013 , ora 10.05

Proiectul radiofonic Drumul fagilor în Bucovina are ca model Radiopelerinajele serviciului public din Italia, realizate în Europa în ultimii zece ani de jurnalistul și scriitorul Sergio Valzania, directorul adjunct al Radio Rai, cel care a ales România de data aceasta.

În 2012, Radio România, prin Radio România Internațional, membru asociat al Comunității Italofone de Radioteleviziune, a participat pentru prima dată la un astfel de proiect al Radio Rai, intitulat La Via Francigena del Sud - Roma - Gerusalemme și în 2013 la seria de emisiuni Via Tolosana - spre Santiago, pe drumul trubadurilor.

Cele două servicii publice de radio consideră că un astfel de program radiofonic itinerant dedicat Bucovinei poate aduce o contribuție substanțială la consolidarea schimburilor culturale dintre cele două țări, legate de o relație specială, datorită moștenirii latine comune, precum și numeroasei prezențe a românilor în Italia și a italienilor în România.

Emisiunile realizate de directorul adjunct al Radio Rai, Sergio Valzania, și Iuliana Anghel, realizator-coordonator al emisiunilor în limba italiană la Radio România Internațional, vor fi difuzate de canale ale Radio Rai, RaiWebRadio și Radio România. În acest pelerinaj, jurnaliștii vor fi însoțiți și de un funcționar al Ambasadei Italiei la București.