Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Se lansează abonamentele noii stagiuni la Sala Radio: doar două săptămâni pentru a vă asigura un loc la evenimente extraordinare

Publicat: joi, 29 August 2013 , ora 10.04
Nu ați ascultat niciodată până acum o vioară de colecție? Ați vizionat filmul "Amadeus", dar nu ați auzit încă live Recviemul de Mozart? Ați auzit vorbindu-se despre muzica barocă, dar nu vă imaginați cum sună? Sau sunteți un meloman de tradiție și abia așteptați să reveniți în sălile de concert în aceasta toamnă? Pentru toate acestea și multe altele, de la muzică clasică, la jazz, de la concerte pop cu artiști consacrați la seri de muzică populară tradițională, vă așteptăm în noua stagiune (2013-2014) la Sala Radio din București.

Și pentru a fi siguri că nu pierdeți cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, vă propunem noile abonamente pentru perioada toamnă - iarnă 2013 a stagiunii Orchestrelor și Corurilor Radio România.

Doar două săptămâni aveți la dispoziție pentru a vă asigura locurile la concertele cuprinse între octombrie și decembrie 2013. Vă așteptăm așadar, între 2septembrie și 15 septembrie 2013 la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64. Pentru detalii puteți contacta casa de bilete la telefon: 021-303.14.28 sau 021-314.68.00.

Programul este:

- de luni până vineri, între orele 9.00-18.00;

- în zilele de concert/spectacol din timpul săptămânii: 09:00-20:00;

- în zilele de concert/spectacol din weekend: 09:00-12:00 și 15:00-20:00.

Abonamentele sunt valabile la toate concertele și recitalurile din stagiunea Orchestrelor și Corurilor Radio. Excepție fac evenimentele susținute de Orchestra de Muzică Populară și manifestările speciale realizate în parteneriat.

Prețurile la abonamente sunt (perioada octombrie - decembrie 2013):

- Abonamente de acces:

categ I 390 lei

categ a II-a 312 lei

categ a II-a 234 lei

- Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenți):

categ I redus 234 lei

categ a II-a redus 187 lei

Abonamentele de acces cu preț întreg sunt disponibile și www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în Magazinele Germanos. Cele cu preț redus se pot achiziționa numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie și a cărții de identitate.

După participarea la Festivalul Internațional «George Enescu» (ediția XXI), Orchestrele și Corurile Radio vor începe noua stagiune prin câteva evenimente speciale la care nu trebuie sa lipsiți!

Vineri, 4 octombrie (19.00), nu pierdeți recitalul extraordinar de la București din cadrul turneului național «Duelul viorilor» (ediția a III-a). Doi violoniști de excepție - Liviu Prunaru (concert maestru al uneia dintre cele mai mari orchestre din lume - Royal Concetgebouw Amsterdam) și Gabriel Croitoru (solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România), două viori de colecție - Stradivarius și Guarneri - pianistul Horia Mihail și un repertoriu atractiv sunt elementele reunite într-un singur eveniment la Sala Radio!

Stagiunea 2013-2014 a Orchestrei de Cameră Radio se deschide pe 9 octombrie 2013 printr-un concert special care le propune melomanilor o inedită întâlnire artistică. Violonistul Liviu Prunaru va juca un dublu « rol » în cadrul evenimentului! Îl veți regăsi atât ca solist, cât și ca dirijor la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio !

Concertul-eveniment de deschidere a noii stagiuni a Orchestrei Naționale Radio - 11 octombrie 2013 - este un regal artistic ce îi va reuni pe scenă pe Tiberiu Soare - dirijor principal al ansamblului, tânărul violonist belgian Lorenzo Gatto, distins cu numeroase premii la cele mai importante competiții internaționale - actorul Victor Rebengiuc, soprana Simonida Luțescu și mezzosoprana Antonela Bârnat, alături de Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia. Repertoriul serii cuprinde două compoziții romantice: Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră semnat de compozitorul german Max Bruch și celebra lucrare a compozitorului norvegian Edvard Grieg: suita Peer Gynt.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.