Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

3NetSummer Camp aduce copiii alături de Radio România

Publicat: luni, 12 August 2013 , ora 14.35

Pentru al cincilea an consecutiv, între iunie și septembrie, realizatorii Radio România 3Net și-au instalat "tabăra de vară" în incinta Complexului Luminița din stațiunea Eforie Nord, acolo unde sute de copii din toată țara își petrec anual câteva zile de vacanță estivală. Soare, nisip, mare cât vezi cu ochii și o misiune la fel de mare: aceea de a oferi o alternativă cultural - educativă copiilor și tinerilor care vin în vacanță pe litoralul românesc.

Alături de cadrele didactice care însoțesc copiii aflați în vacanță, în colaborare cu sponsori și ONG-uri partenere, echipa Radio România 3Net privește copilăria la modul serios și mai ales responsabil. Pentru că zilele sunt lungi și fierbinți iar nevoia de a umple timpul celor mici într-un mod cât mai util este mare, realizatorii Radio România și-au amplasat sezonier o cabină de emisie pe terasa complexului și își împart timpul între activitățile dedicate copiilor și transmisiunile zilnice.

Workshop-uri realizate în parteneriat cu specialiști din domenii culturale, artistice și de divertisment, cursuri de jurnalism cu acordare de diplome, terapie prin artă, concursuri, jocuri de vacanță, dezbateri despre ecologie, religie, sport, carieră sunt numai câteva dintre activitățile care reușesc să antreneze copii aflați în tabără într-o continuă provocare a cărei miză este, în principal, aceea de a-i educa prin joacă și exemple.

De asemenea, în colaborare cu autoritățile locale, grupurilor de elevi le sunt oferite vizite educative la Aqua Parc Constanța, la Delfinariu, Acvariu, Muzeul Marinei, plimbări cu telegondola etc. Expozițiile, concursurile, festivitățile de premiere sunt și ele un lucru obișnuit în 3Net Summer Camp: Jurnalistul săptămânii, Poetul săptămânii, Simpaticul săptămânii, Miss și Mister Smart, Dansatorul săptămânii, Echipa ecologistă - fiind doar câteva dintre evenimentele care se desfășoară în aplauzele celor prezenți.

Un alt obiectiv prioritar al proiectului Radio România 3Net este, în fiecare vară, campania susținută de informare, organizată în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, referitoare la importanța, utilitatea și necesitatea folosirii corecte a numărului 112.

Olimpici împreună cu copii defavorizați, sportivi alături de copii cu dizabilități motorii, elevi merituoși din familii obișnuite lângă elevi proveniți din centrele de copii, toți au șansa egală de a avea o vacanță petrecută în siguranță, cu amintiri și cunoștințe utile acumulate fără efort și în cel mai plăcut mod posibil. Și, nu în ultimul rând, le oferă posibilitatea unică de a modera emisiuni alături de realizatorii Radio România sau de a învăța câte ceva despre ceea ce înseamnă munca de jurnalist de la personalități ale mass-media.

Așadar, Vara a venit! Hai cu noi la mare! Între 8 iulie și 31 august, Radio România 3Net invită copiii aflați în tabără să realizeze prima lor emisiune radio! Pagina de Facebook a taberei de vară este locul unde tinerii ascultători pot posta propunerile lor în scurte înregistrări audio video. Vor fi selectați 8 finaliști care vor fi invitați în tabără pe rând, în fiecare săptămână, pentru a realiza prima lor emisiune sub îndrumarea unui realizator Radio 3Net! La final va fi votat câștigătorul concursului, care va primi ca recompensă o excursie în Grecia!

Și tot pentru luna august, 3Net Summer Camp a mai pregătit un spectacol de dansuri ce se va desfășura în cadrul Târgului Gaudeamus Mamaia, organizat de Radio România, protagoniștii fiind copiii de la Centrul Sf. Maria, sectorul 5, București, demonstrații pe plajă oferite de Lotul de Gimnastică Onești, o demostrație de sărituri cu prăjina susținută de Federația Română de Atletism în cadrul Zilelor Eforiei, cursuri de fotojurnalism, lansări de lampioane și multe altele.

Toate emisiunile și acțiunile din Tabăra de vară pot fi urmărite live pe www.radio3net.ro și pe blogul www.tabaradevara.radio3net.ro , unde se pot afla zilnic noi detalii din Summer Camp 3NET 2013! Impresiile și sugestiile dvs. sunt așteptate pe pagina de Facebook: www.facebook.com/Radio3NetFlorianPittis/.

Mai mult, chiar și copiii turiștilor aflați în zonă pot fi invitații proiectului derulat de Radio România. Așa că repetăm îndemnul Vara a venit! Hai cu noi la mare!