Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Caravana Gaudeamus este la Mamaia

Publicat: luni, 12 August 2013 , ora 14.28

Duminică, 11 august 2013, a avut loc deschiderea oficială a celei de a cincea ediții estivale a Târgului Gaudeamus. În prezența unui numeros public și în acordurile Fanfarei RAJA Constanța, faleza Radio Vacanța a devenit și va rămâne, pentru câteva zile, locul de adevărată sărbătoare a cărții.

În deplină consonanță cu misiunea sa de post public, Radio România susține și încurajează constant, prin târgurile Gaudeamus (Târgul Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură, Caravana Gaudeamus, Gaudeamus - Carte de Învățătură), fenomenul literar românesc, promovând cartea de valoare, personalitățile literare autentice, editurile de prestigiu. Într-o vreme tot mai neprielnică lecturii, Radio România, prin târgurile Gaudeamus, readuce literatura de calitate și calibru cât mai aproape de cei cărora le este destinată, străbătând țara, de la Cluj-Napoca la Mamaia.

Evenimentul, care încheie Caravana Gaudeamus 2013, Târgul Gaudeamus Mamaia este organizat de Radio România - echipa Gaudeamus și Radio România Constanța - Radio Vacanța și se înscrie în seria aniversară care marchează 85 de ani de radiofonie românească și 20 de ani de la debutul Programului Lectura - Târgurile Gaudeamus.

Organizat într-o formulă inedită, adaptată sezonului (cu soare și vacanță) și locului (alături de una dintre cele mai îndrăgite plaje de pe Litoralul românesc), Târgul Gaudeamus va avea, până pe 15 august, între orele 16:00 și 23:00, câte o surpriză pentru toți cei care îi vor trece pragul. Vă dezvăluim doar o parte dintre acestea, restul sunteți invitați să le descoperiți direct la fața locului:

• Bestseller-urile verii, de savurat la plajă, în tren sau acasă, în cele câteva zile de vacanță care au mai rămas;

• Mii de titluri deja consacrate, pentru gusturi dintre cele mai variate, la prețuri imbatabile;

• Discuții amicale și relaxate dar pline de miez, cu și despre poezie, în seria "Mecanici poetice", inițiată și susținută de două poete constănțene;

• Cele mai proaspete apariții editoriale, din diverse domenii, pentru cei care doresc să fie la curent cu ultimele noutăți chiar și în vacanță.

Astfel, fiecare dintre cei care vor trece pragul târgului are cele mai mari șanse să găsească ceva pe gustul său. Indiferent de unde vine, cu ce se ocupă sau ce vârstă are, dacă preferă să citească în liniște pe un colț pustiu de plajă sau îi place să împartă cu gașca cele mai "tari faze".

De asemenea, timp de cinci zile, Poliția Gaudeamus patrulează pe plaja din Mamaia și îi va "amenda", cu numeroase cadouri oferite de organizatori, pe toți cei pe care îi va găsi citind.

Cei care consideră că biblioteca lor a devenit neîncăpătoare, sunt invitați, ca la fiecare ediție, să aducă surplusul de cărți la Gaudeamus Mamaia. Prin intermediul proiectului Cărțile se întorc acasă, derulat din anul 2010 de către Radio România, la nivel național, organizatorii își propun să reorienteze un important fond de carte la care suteți dispuși să renunțați, către biblioteci publice și școlare din mediul rural.

Volumele donate de vizitatorii și expozanții la această ediție a Târgului vor avea ca beneficiari bibliotecile din comunele Grădina și Târgușor, județul Constanța.

Premiile ediției 2013 a Târgului Gaudeamus Mamaia vor fi decernate joi, 15 august, ora 18.00 astfel:

Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor - locurile 1, 2 și 3) și Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;

Trofeele Presei - decernate jurnaliștilor pe secțiunile presă scrisă, radio și TV;

Premiul Educația - decernat unei instituții de învățământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaționale la Târgul Gaudeamus;

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la Târg.

Proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Parteneri: RATC Constanța, S.C. RAJA S.A. Constanța.

Sponsori: Hotel Pescăruș Mamaia, Circul Americano Vargas, American Donuts.

Parteneri media: Litoral TV, TV Alpha Media, Travel Mix TV, Șapte Seri, Lumea Tiparului.

Intrarea la târg este liberă.

Pentru detalii suplimentare privind această ediție a Târgului Gaudeamus Mamaia, vă rugăm să accesați website-ul www.gaudeamus.ro, unde sunt disponibile catalogul participanților și programul integral al evenimentelor, sau să vă adresați Secretariatului Gaudeamus. Persoană de contact: Cornelia Scarlat (tel. 0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro ).