Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Marele Premiu Internațional al Radioului acordat de URTI va fi hotărât la București

Publicat: luni, 12 August 2013 , ora 10.48

La începutul lunii octombrie, Radio România va găzdui cea de-a 25-a ediție a Marelui Premiu Internațional al Radioului decernat de Uniunea Internațională de Radio și Televiziune (URTI).

Întrucât Societatea Română de Radiodifuziune este de peste 15 ani membră în Consiliul de Administrație al acestui prestigios organism internațional și deține președinția Comisiei Radio, România a primit acceptul organizării acestei competiții radiofonice de nivel mondial.

În fiecare an, Marele Premiu Internațional de Radio premiază operele radiofonice care, prin originalitatea și calitatea lor, au contribuit cel mai mult la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural. În acest an sunt așteptate în concurs peste 120 de programe de pe întreg mapamondul.

Tema celei de-a 25-a ediții a competiției, care se va desfășura la București în această toamnă, este "Frontiere". Eforturile participanților în ceea ce privește documentarea și originalitatea vor fi analizate de un juriu format din personalități ale audiovizualului internațional de pe mai multe continente. Printre cele mai prestigioase instituții care vor fi reprezentate în cadrul juriului, se numără Radio France, Radioteleviziunea Italiană (RAI), Radioteleviziunea Belgiană Francofonă (RTBF), precum și multe altele.