Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova a finalizat preselecția!

Publicat: luni, 5 August 2013 , ora 12.14

Prima ediție a Festivalului Internațional Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va desfășura la București în perioada 30 septembrie - 5 octombrie 2013.

Dintre cele peste 100 de spectacole radiofonice înscrise, au fost alese 56 de titluri care au întrunit criteriile de înaltă calitate tehnică și inovație propuse de festival. În concurs intră, cu producțiile lor, 27 de companii, din 22 de țări: Argentina, Austria, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Iran, Irlanda, Marea Britanie, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Ucraina și Vietnam.

Juriul este format din personalități culturale și mari profesioniști radio: Nils Heyerdal, Redactor Șef de peste douăzeci de ani al Departamentului Teatru al NRK (Radio Norvegia), actualmente Președinte al Academiei pentru Limbă și Literatură a Norvegiei, Alison Hindell, Redactor Șef al Departamentului Teatru (BBC) și Ljubo Pauzin, Directorul Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic și Documentar de la Hvar, Croația. Acestora li se alătură, din partea României, regizorul de teatru Alexandru Darie, Director al Teatrului Bulandra și Ilinca Stihi, regizor al redacției Teatru din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, distinsă cu numeroase premii internaționale.

Riscul de a te desprinde ca artist de formulele consacrate este un act de curaj. Noi îl premiem! Grand Prix Nova - Voicing The Future - aduce la București cele mai revoluționare producții radiofonice din întreaga lume.

Vă așteptăm în sălile de conferință ale Hotelului Continental unde se vor desfășura audițiile și dezbaterile cu juriul și reprezentanții programelor înscrise în concurs!