Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Folk You! Florian Pittiș', ediția a IX-a, la start!

Publicat: miercuri, 31 Iulie 2013 , ora 15.40
În urmă cu 8 ani, la Vama Veche, Florian Pittiș declara deschisă, prin Folk You!, "mișcarea de rezistență împotriva prostiei revărsate". Micuțul "dig" ridicat, în 2005, împotriva falsului și kitsch-ului a devenit, în timp, baraj. Folkul a rămas, în continuare, portdrapelul mișcării, dar scena s-a lărgit, s-a extins, pentru toate genurile și speciile muzicale care au ceva original de spus.

Cea de-a noua ediție (1-4 august) va recompune din nou chipul sfărâmat al unei lumi normale. "Folk You! Florian Pittiș" poate fi privit ca un festival ecologic. Folkul nu poluează, nu produce victime colaterale! Generează doar speranțe colaterale. Intrarea este liberă! Nu se percep bilete sufletelor libere! În schimb se petrec lansări speciale purtând semnăturile lui Adrian Beznă, Dinu Olărașu, Walter Ghicolescu, Maria Gheorghiu sau Nicu Alifantis. Dar, muzica de calitate, cea care caracterizează și anul acesta festivalul "Folk you! Florian Pittiș", se cântă și se ascultă la Vama Veche începând din 1 august până pe 4 august, zilnic începând cu ora 18:00.

În plus, ediția de anul acesta sărbătorește împlinirea unui secol de la nașterea artistei Maria Tănase, supranumită Pasărea Măiastră și în fiecare seară a festivalului valoroși artiști susțin concerte tribut pentru artistă.

Amănunte de despre festivalul "Folk You! Florian Pittiș" 2013 și programul celor patru zile pot fi găsite pe site-urile http://radiovacanta.ro/ și http://radioconstanta.ro/, Radio Vacanța și Radio România Constanța fiind parteneri media ai festivalului. De asemenea, înregistrări video vor fi accesibile pe site-ul Radio România 3Net Florian Pittiș www.radio3net.ro.