Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Orchestra Națională Radio, Tiberiu Soare, Gabriel Croitoru și Horia Mihail invitați să cânte la festivalul de la BALCIC

Publicat: marți, 23 Iulie 2013 , ora 9.15
După o stagiune care a purtat Orchestrele și Corurile Radio România spre frumoase meridiane ale lumii, punctul culminant constituindu-l participarea la cel mai longeviv festival de muzică din China - Shanghai Spring International Music Festival - în așteptarea unei noi stagiuni pline de evenimente, Orchestra Națională Radio va poposi pe malul Mării Negre, într-un loc încărcat de semnificații: BALCIC.

Sâmbătă, 27 iulie, de la 19.30, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Balchik Classic Days, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului ei principal, Tiberiu Soare, va dărui publicului o superbă demonstrație de virtuozitate artistică: Concert Integral Mozart, cu participarea a doi dintre soliștii concertiști ai instituției: pianistul Horia Mihail și violonistul Gabriel Croitoru. Iubitorii muzicii clasice, dar și turiștii aflați pe malul Mării Negre vor avea privilegiul de a participa la eveniment.

În stațiunea care i-a fost atât de dragă Reginei Maria și care a inspirat numeroși pictori români, seara oferită de Orchestra Națională Radio se va deschide prin Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră - solist Gabriel Croitoru. Lucrarea mai este denumită și "Concert turcesc" datorită sonorității inedite cu iz oriental. Programul va continua prin Concertul nr. 12 în la major pentru pian și orchestră - solist Horia Mihail și se va încheia cu Simfonia nr. 29 în la major.

Festivalul Balchik Classic Days a reunit în cadrul edițiilor anterioare nume importante ale scenei muzicale internaționale, dintre care îi amintim pe: violoncelistul Lászlo Fenyő, dirijorul Martin Panteleev, pianistul și dirijorul Justus Frantz, tenorul Robert Nagy și orchestre precum Classic FM Orchestra și Orchestra Filarmonicii din Sofia.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio România vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.