Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Noi produse culturale Radio România

Publicat: luni, 15 Iulie 2013 , ora 14.37
Revista literară radio, Revista teatrală radio Revista muzicală radio, iată cele trei proiecte complexe pe care Radio România Cultural le va lansa în toamnă, în preajma aniversării a 85 de ani de la înființarea radioului public.

Postul Radio România Cultural confirmă astfel evoluția sa din ultimii ani, oferind emisiuni premium realizate de echipele sale de profesioniști, prin care îmbină tradiția și mijloacele clasice cu multimedia și cu cele mai recente tendințe radiofonice europene. Cele trei Reviste radio: literară, teatrală și muzicală nu vor face excepție, ca emisiuni vii, actuale și de actualitate, cu deschidere către publicul larg și de diferite vârste.

Păstrând standardele impuse de-a lungul vremii de echipele care au lucrat la astfel de emisiuni, tineri realizatori ai Radio România Cultural, nume în ascensiune în lumea culturală lucrează la lansarea noilor concepte, care se integrează în seria manifestărilor prilejuită de aniversarea de 85 de ani a Radio România.

Misiunea culturală și educativă este definitorie pentru activitatea Radio România încă de la înființare, mărturie stând emisiunile si înregistrările de fonotecă cu valoare inestimabilă pentru cultura română. Emisiuni binecunoscute și longevive vor îmbrăca din toamnă haine noi, pentru a ajunge la cât mai mulți ascultători, fie maturi iubitori de cultură, fie tineri interesați de orientările artistice și culturale actuale, din literatură, teatru sau muzică.

Revista literară radio, Revista teatrală radio și Revista muzicală radio vor fi lansate ca platforme multimedia, cu componente on air și online. Componenta online a emisiunii prevede o secțiune specială, complexă, Revista literară radio, Revista teatrală radio și Revista muzicală radio contribuind totodată la crearea unor secțiuni de podcast pe site-ul postului Radio România Cultural, cu ample serii de materiale audio, text, foto, video.

Prin această diversitate, proiectele vor deveni platforme multimedia complexe, la nivelul cerințelor, contemporane, păstrând legătura cu tradiția, așa cum este cazul emisiunii Revista literară radio, inițiată de Vasile Voiculescu.