Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Eminescu comemorat într-o emisiune triplex la Radio România!

Publicat: sâmbătă, 15 Iunie 2013

Sâmbătă, 15 iunie, între orele 17.00 și 19.00, Radio România invită ascultătorii la o emisiune triplex dedicată poetului național, difuzată simultan de Radio Timișoara, Radio Iași și Radio Chișinău.

La 124 de ani de la dispariția poetului, ascultătorii vor putea urmări, timp de 2 ore, recitaluri de poezie și muzică pe versuri eminesciene, dar și un sumar al evenimentelor organizate cu prilejul acestei comemorări la Timișoara, Iași și Chișinău.

Emisiunea va aduce în prim-plan evenimentul Veghe pentru Eminescu la Oravița, inițiat de scriitorul Ilie Chelariu, cuprinzând și un dialog cu gazdele emisiunii de la memorialul „Mihai Eminescu” din Ipotești.

Depășind granița unei emisiuni radiofonice, proiectul cuprinde și o amplă campanie de donație de carte pentru Muzeul de poezie de la Memorialul din Ipotești. La inițiativa Radio Timișoara, ascultători ai postului, dar și edituri din vestul țării au donat peste 600 de volume pentru biblioteca muzeului, la care se adaugă 10 CD-uri cu poezie difuzată de Radio Timișoara în interpretarea lui George Balica.