Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în direct la Radio România Cultural

Publicat: marți, 11 Iunie 2013 , ora 14.02
Dăm tonul culturii! Radio România Cultural este mereu în miezul evenimentelor, oriunde s-ar petrece ele!


În perioada 10-14 iunie, Radio România Cultural va transmite în direct din fosta capitală culturală europeană, unde se desfășoară unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale anului: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.


Cea de-a XX-a ediție a festivalului are loc în perioada 7-16 iunie 2013. Peste 2500 de artiști și invitați speciali sunt așteptați să sosească la Sibiu pentru a sărbători ediția aniversară de 20 de ani. Comisia Europeană a declarat Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ca "al treilea festival de artele spectacolului ca importanță din Europa" după deja celebrele festivaluri de la Edinburgh și Avignon. Anul acesta Franța este invitată de onoare.


Ediții speciale ale emisiunii Espresso și Vorba de cultură vor aduce atmosfera acestui eveniment în casele ascultătorilor din toată țara.


Matinalul dinamic al Radio România Cultural, Espresso nu mai așteaptă corespondențe, ci merge direct la locul faptelor ca să descopere, să simtă și să împărtășească.

Realizatorii Daniela Ivanov și Radu Croitoru, împreună cu întreaga echipă, vor avea ca invitați în zilele de 13 și 14 iunie, personalități ale lumii teatrale internaționale, vor discuta despre producțiile invitate în festival și cu protagoniștii acestora, vor transmite ascultătorilor impresii "la cald" ale modului în care Sibiul, locuitorii și oaspeții săi trăiesc un eveniment cultural major. Reporterii vor aduce cele mai proaspete informații de pe teren și le vor împacheta într-o manieră cât mai atractivă, astfel încât orice ascultător, oriunde s-ar afla, să simtă atmosfera Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, o manifestare cu un loc aparte pe scena teatrală mondială.


În perioada 10-14 iunie, la ceasul prânzului, la "Vorba de cultură", Ema Stere și Attila Vizauer invită personalități prezente la festival la un ceas de taifas cu scop precis: acela de a descoperi tendințele lumii teatrale, așa cum se văd într-o asemenea perioadă de sărbătoare. De luni până vineri, actori, regizori, coregrafi, critici, vorbesc deschis despre ceea ce le place sau nu la festival, despre cantitatea și calitatea producțiilor prezente, dezvăluie amănunte de culise picante sau nu. Sunt așteptați la microfon în această săptămână, reputatul critic Alice Georgescu, dar și directorul FITS: Constantin Chiriac.