Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Proiectul 'Ora de educație muzicală' - la finalul celui de-al doilea an de dialog interactiv cu elevii

Publicat: marți, 11 Iunie 2013 , ora 13.53

Joi, 13 iunie 2013, de la ora 14.30, clarinetistul Mihai Dina le va cânta elevilor de la Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" situat în București, sectorul 3. Este o instituție de învățământ în care școlarii se pregătesc pentru meserii ca instalator, constructor, tehnician desenator pentru construcții și instalații.

Clarinetistul Mihai Dina de la Orchestrele și Corurile Radio colaborează pentru a doua oară cu echipa programului Ora de educație muzicală. Acesta și jurnalistul Cristian Marica vor avea 60 de minute de dialog interactiv, argumentat, cu 30 de elevi și vor interpreta câteva piese muzicale din repertoriul clasic și modern.

A doua ediție a proiectului Ora de educație muzicală se încheie cu concluzii binevenite din partea realizatorilor și intră în vacanță urmând ca de la 1 octombrie 2013 să fie prezent, din nou, în clasele din școlile și liceele bucureștene. Impresiile și informațiile despre această nouă experiență didactică le puteți asculta luni, 17 iunie, la emisiunea Alternative realizată de Mirela Nicolae.

Ora de educație muzicală se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau școlile de profil. Este un dialog sincer și deschis între realizatorii Radio România Cultural și artiștii instrumentiști ai Orchestrelor și Corurilor Radio. Proiectul dorește să le transmită elevilor importanța limbajului universal al muzicii, care promovează toleranța, înțelegerea și comunicarea între oameni.

Până în prezent au avut loc două ediții: în anii școlari 2011/2012 și 2012/2013, de program beneficiind aproximativ 1.000 de elevi din București și județul Ilfov.