Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural vă invită la cea de-a patra ediție din acest an a Cafenelei de știință

Publicat: joi, 30 Mai 2013 , ora 8.05
România, din nou... inovatoare!

Au devenit sinonime cu fenomenul - pe care l-au și creat - sintagme precum "România dansează" și, da, "Românii au talent"!

Există, însă, și o Românie care…inovează!

Dovada? Nu numai zecile de medalii obținute la saloanele de inventică și inovație din lume, ci și competițiile de genul celei intitulată "Imagine Cup 2013", cea mai importantă din zona de tehnologie dedicată studenților și care a avut loc în luna aprilie la Universitatea "Politehnica" din București sau "Intel ISEF", cea mai mare competiție de știință și inginerie pentru liceeni din lume, desfășurată în luna mai, în Phoenix, Arizona, Statele Unite și unde Ionuț Budișteanu a câștigat cel mai important premiu al competiției, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 dolari.

Dar asta nu e totul! O dovedește și campania "Premiază inovația", un minunat proiect de susținere și promovare a inventicii românești, promovat (proiectul) și susținută (campania) de filiala din România a companiei americane 3M, o companie americană de tehnologii cu peste 2500 de patente "la activ", recunoscute internațional și a cărei existență, pe plan mondial, se datorează inovației.

Despre toate acestea, dar și despre multe altele vorbim luni, 3 iunie a.c., la cea de-a patra ediție a Cafenelei de știință din acest an. La o cafea, la modul propriu, într-un spațiu inspirat și inspirațional: Librăria Humanitas, de lângă Cișmigiu!

În direct pe Radio România Cultural, dar și pe internet, la www.culturalazi.ro, www.radioromaniacultural.ro , între 19.00 și 21.00.

Invitați: Cătălin VELESCU, director general 3M România, Ionuț BUDIȘTEANU, câștigătorul competiției Intel ISEF, Phoenix, Arizona, SUA, Alexandru MIRONOV, jurnalist, scriitor, Dan MILICI, prodecan, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Suceava, organizatorul Concursului Național de Știință și Tehnologie RoSEF, Adrian CIOROIANU, Intel România, Ștefan ALEXANDRU, Radu VLAD, Bianca TEȘILĂ, Alexandra BĂRBĂTEI, Laurențiu COJOCARU, studenți, membrii echipei TouchLight, finalista secțiunii Innovation a competiției Imagine Cup 2013 România. Realizator și moderator: Corina Negrea