Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Războiul roboților sau RoboChallenge 2013

Publicat: luni, 1 Aprilie 2013 , ora 9.57

Mega, Mini și Micro Sumo, Line Follower, Line Follower Enhanced și Fotbal - pe cât de criptic pentru nespecialiști, pe-atât de tentant pentru cei pasionați de roboți.

Pentru că toate acestea sunt probe de trecut la RoboChallenge 2013, competiția roboților organizată de Echipa ETTI ROBOCHALLENGE în colaborare cu Liga Studenților Electroniști, găzduită de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității "Politehnica" București și ajunsă la cea de-a șasea ediție. O ediție care va avea loc pe 24 aprilie și care, anul acesta, debutează, conform prezentării de pe site-ul dedicat, www.robochallenge.ro, cu o premieră, anume cu "șase probe de concurs".

Competiția este organizată, ca în fiecare an, de studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Universitatea "Politehnica" București și vom vorbi despre ea în ediția din 1 aprilie a Cafenelei de știință,începând cu orele 19.00 și până la orele 21.00.

"Teatrul de luptă" (al Cafenelei) - laboratorul de robotică al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din politehnica bucureșteană, de unde ne auzim, pe Radio România Cultural și ne și vedem on line, pe www.culturalazi.ro și www.radioromaniacultural.ro. Și-apoi și pe blog, la cafeneauadestiinta.radiocultura.ro

Invitați: Adrian Gaspar, responsabil "Robochallenge", Horia Cucu și Andi Buzo, șefi de lucrări, specialiști în tehnologia limbajului vorbit, Diana Șandru, Camelia Iliescu, Adrian Petcu și Bianca Nica - Liga Studenților Electroniști, cu toții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, alături de prof.dr. Corneliu Burileanu, de la aceeași facultate, Vicepreședinte al Senatului Universității Politehnica București. Realizator: Corina Negrea.