Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Corul de Copii Radio - O copilărie cu muzică

Publicat: joi, 1 Iunie 2023 , ora 13.43

Seriozitate, concentrare, spirit de echipă, socializare - sunt doar câteva dintre competențele pe care un copil le poate dezvolta ca membru în Corul de Copii Radio. Despre cum arată o copilărie cu muzică aflăm într-un reportaj realizat de Ioana Țintea.

I-am văzut de multe ori pe scenă, le-am auzit vocile cristaline în nenumărate ocazii pe scena Radio, dar și pe alte scene cu renume din țară și din străinătate. Sunt adevărați artiști. Însă trebuie să nu uităm că înainte de toate sunt copii, cu trăirile specifice vârstei. Vă vorbesc despre experiența unei seri de joi, una dintre zilele când Corul de Copii Radio are repetiții. Am mers împreună cu copiii mei, pentru că m-am gândit că aceasta este cea mai bună metodă de a le prezenta atmosfera unei repetiții. În timp ce urcam treptele spre Studioul 8, începea să se audă glasul angelic specific ansamblului, iar pe măsură ce ne apropiam de ușa studioului, cei mici m-au întrebat: cine cântă așa frumos? Iar eu le-am răspuns: Corul de Copii Radio, hai să îi cunoaștem!

Ce înseamnă să fii în Corul de Copii Radio, ce înseamnă să fii muzician la vârsta lor, să mergi la o școală obișnuită, dar să îți faci și timp să vii de trei ori pe săptămână la repetiții, ce înseamnă o copilărie cu muzică și cum percep ei emoțiile unui concert, dar și responsabilitatea pregătirii unui eveniment, sunt întrebări la care au răspuns membri ai Corului de Copii Radio:


- Să fii membru al Corului de Copii Radio înseamă în primul rând bucurie de a fi cu ceilalți. La Corul de Copii Radio ne bazăm foarte mult pe activitățile pe care le facem și cum ne purtăm unii cu ceilalți. Dacă ne respectăm, facem armonie. Ca în muzică, de altfel. Deși sunt relativ nou în cor am găsit prieteni și pot să spun că mă bucur să vin aici de fiecare dată când avem repetiții.

- Pentru mine înseamnă o lume nouă de descoperit ca într-o carte, când personajul principal descoperă de exemplu, o văgăună în pământ, care te duce spre o lume nouă, fantastică. La vârsta mea mi se pare o oportunitate incredibilă să intru pe scenă și să fac oamenii fericiți.

- Pentru mine, să fiu în Corul de Copii Radio este o bucurie și o plăcere, pentru că mi-a plăcut muzica de mic. Mi-aș dori ca toți copiii să facă muzică, pentru că este foarte frumoasă. Prin muzică poți să-ți exprimi sentimentele atunci când cânți și dacă vreodată ești supărat sau te simți neliniștit, poți să cânți ceva care să te poată liniști.

- Îmi place foarte mult ce fac. Îmi place să apar pe scenă. Este bine ca de mici să facem muzică. Este o copilărie foarte fericită.

- Pentru mine înseamnă foarte mult să fiu în acest cor, mi-a dezvoltat personalitatea și talentul muzical foarte mult pe parcursul anilor. Este greu, dar merită. Este o experiență unică în viață pe care nu o pot rata. Este cea mai bună copilărie pe care pot s-o am, recunosc.

- Să fii în Corul de Copii Radio înseamnă să fii un copil responsabil, să îți placă muzica, să îți placă să cânți alături de mai mulți copii. În Corul de Copii Radio te împrietenești, îți faci prieteni, chiar de viață.

- Să fii în Corul de Copii Radio înseamnă să-ți placă să cânți împreună cu alții. Pe lângă muzică se învață și foarte multe lucruri legate de viață, dar în special muzica. Din punct de vedere al responsabilității este puțin mai greu, mai ales pentru copiii mai mici, pentru că ei de-abia acum se întâlnesc cu responsabilitatea. La primul meu concert am tremurat tot timpul și am ieșit de pe scenă tremurând, dar cu timpul m-am obișnuit cu scena.

- Experiența de a fi în Corul de Copii Radio este o oportunitate imensă care va dura foarte mult timp și ne va ajuta foarte mult de-a lungul anilor.

- O copilărie cu muzică înseamnă extrem de multă cultură generală, bucurie, bineînțeles, faptul că aștepți cu nerăbdare să cânți, că aștepți cu nerăbdare să încânți oamenii. Asta înseamnă de fapt o copilărie cu muzică.

- Pentru mine înseamnă fericire și bucurie când cânți, te exprimi într-un altfel. Înseamnă multă muncă și multă dedicare pentru ce faci. Este un pic solicitant, pentru că vin direct de la școală și apoi mă duc direct în pat, doar că merită totul. La nici un alt cor n-o să ai experiența pe care o ai aici. Asta este foarte frumos.

- Cântatul vocal pe mine mă face să mă simt ca și când mă exprim mult mai ușor. Când eram mică, aveam trei ani am venit aici la primul meu concert să văd corul și mi-a plăcut atât de mult, încât mi-am promis, într-o zi o să ajung. Da, am reușit. Am muncit mult. Atunci când intri pe scenă ai emoții foarte mari, dar te liniștește. Una dintre cele mai frumoase părți de fii aici în cor este când vezi lumea că se bucură atât de tare, parcă îți transmit emoția lor. Ești așa de fericit.

Ioana Țintea