Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. 'Dansurile Ungare' ale Stagiunii de Marți Seară

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2017 , ora 12.28
Stagiunea de marți seara este un prilej bun să decoperim tineri muzicieni, să vedem nivelul lor de pregătire și să auzim ce idei noi muzicale ne propun. Aseară i-am putut asculta la Sala Mică a Ateneului Român pe Ana Bădică și Marius Boldea, un simpatic duo pianistic ce ne-a cântat integrala Dansurilor Ungare de Johannes Brahms. A fost o experiență interesantă, mai ales că nu auzisem niciodată în priză directă toate cele 21 de dansuri, mai mult, destul de rar avem ocazia să le ascultăm în formula originală - aceea de pian la 4 mâini. Artiștii au abordat cu entuziasm programul destul de solicitant (avem de-a face cu aproximativ 50 de minute de muzică) și au oferit publicului o seară frumoasă. Au existat desigur și mici probleme, dar cred că acestea sunt inerente, mai ales când vorbim despre un debut. Ce mi-a plăcut în mod deosebit este că și-au împărțit într-un mod interesant piesele, astfel încât din vreme în vreme au făcut schimb de locuri. La final am stat puțin de vorbă cu Ana Bădică și Marius Boldea și iată ce mi-au povestit:


Ana Bădică: A fost o experiență minunată, pe care am repeta-o oricând. Ne-a plăcut la nebunie programul, publicul, care a fost foarte entuziast. Ne-am simțit bine pe scenă.

Marius Boldea: A fost prima noastră apariție la Ateneul Român, care, sperăm să ne ofere de acum înainte noi alte perspective și cu acest repertoriul care e foarte rar interpretat ciclic, Dansurile ungare de Brahms și bineînțele cu altele. Noi am dori să participăm și la concursul internațional Brahms și să mai pregătim încă niște lucrări.


De unde v-a venit ideea acestui repertoriu?

Ana Bădică: Noi formăm un duo de câțiva ani și ideea ne-a venit de la faptul că Brahms este compozitorul nostru preferat.

Marius Boldea: Am participat acum doi ani la prima ediție a concursului internațional Suzana Szorenyi. Aveam de ales, o piesă romantică în prima etapă. Am ales unul din Dansurile Ungare de Brahms, care era preferatul nostru nr. 4 și de-acolo am tot continuat, am tot continuat, până ne-am dat seama că trebuie să facem tot ciclul.


Reportaj realizat de Radu Mihalache