Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Concert Aniversar - Corul de Cameră Preludiu - 45

Publicat: joi, 2 Noiembrie 2017 , ora 12.34
În 1 noiembrie am participat, alături de cei aflați sub cupola Ateneului Român la o întâlnire caldă, emoționantă cu sonorități unice așa cum numai membrii Corului de Cameră Preludiu o pot crea. Sunt prezenți în peisajul muzical de 45 de ani, parcurgând alături de maestrul lor - dirijorul Voicu Enăchescu - un drum ascendent, consolidat cu fiecare concert. Au acumulat în acest timp un repertoriu cu peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică, romantică, cântece religioase, muzică românească și creație contemporană, piese din muzica popoarelor și colinde. În 45 de ani generațiile s-au schimbat. Aseară, 35 de voci au vibrat împreună cu maestrul lor care a condus cu gestul simplu, dar rafinat, construind împreună cu migală, emoție și bucurie un program în care fiecare piesă a căpătat valoarea unei prețioase bijuterii muzicale. 45 de ani nu puteau fi sărbătoriți decât cu mare emoție, de la cuvântul introductiv al compozitorului Dan Buciu:

"Asupra sa Domnul a pogorât toate darurile necesare pentru a-și îndeplini înaltele aspirații muzicale - talent deosebit, sensibilitate, tenacitate, capacitate de muncă, inteligență și intuiție extraordinare. Astfel, maestrul Preludiului a putut răspândi binele prin muzica pe care a dăruit-o cu generozitate celor care au venit să o ia de la el. Muzica sa putea comunica cu divinitatea."

…la un parcurs ascendent care a reunit în final foști și actuali membri ai Corului de Cameră Preludiu.

Dragi amintiri expuse într-un colaj de fotografii și surpriza pregătită cu drag maestrului lor l-au emoționat până la lacrimi pe dirijorul Voicu Enăchescu.

"Mi-au făcut o surpriză în seara asta, oferindu-mi acel buchet de trandafiri cu 45 de flori în el."

O emoție care s-a perpetuat ajungând și în rândul celor aflați în sală unde am regăsit-o pe Alina Bottez - lector universitar dr. la Universitatea de Muzică București:

"A fost un program superb, o ocazie dintre cele pe care aș vrea să le avem de multe ori, să aniversăm, să ne bucurăm, să sărbătorim. Sper să aibă mulți multipli de 5 acest cor. Am fost și acum 5 ani la sărbătorirea a 40 de ani și e evident că se bucură toți foștii membri ai corului, publicul… e întotdeauna o ocazie de sărbătoare și atmosfera e foarte specială. Aici e o atmosferă intimă, de prietenie, de convivialitate și de frăție cumva între public și cor, așa că mă bucur foarte mult și le urez La mulți ani!"

Reportaj realizat de Jeanine Costache