Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică - reportaj la magazinul Dedeman Pallady din București

Publicat: luni, 23 Octombrie 2017 , ora 16.20

Când spui Dedeman nu te gândești în nici un caz la muzică clasică, ci la oameni grăbiți și munciți, dornici să-și găsească rapid materialele sau uneltele trebuincioase și să se ducă să-și termine treaba. Însă, Radio România Muzical a transformat, cel puțin pentru 5 minute magazinul din bulevardul Theodor Pallady într-o mică sală de concerte. Acolo a putut fi auzită partea a 3-a din concertul de clarinet și orchestră de Mozart, într-o versiune pentru acordeon și orchestră cu Richard Galliano. Iată ce au spus cei prezenți că înseamă pentru ei muzica clasică:

- Eu cred că muzica clasică, în momentele cele mai aglomerate din timpul zilei ar detensiona puțin atmosfera psihică a fiecărui individ care circulă prin magazin.


Cum vi se pare această idee să aduci muzica clasică?

- Interesant, chiar sincer. E un pic altfel.


Cum se simte schimbarea de atmosferă?

Mie îmi place orice fel de muzică, așa că pentru mine e foarte binevenită.


Muzica auzită în cadrul proiectului Ascultă 5 minute de
muzică clasică ar putea fi un bun stimulent pentru cumpărători sunt de părere managerii magazinului.


Cum vi se pare ideea asta de a aduce muzica clasică în magazin, aproape de oameni?

Pentru mine, cel puțin, în momentul în care cântă muzica, pur și simpul mă eliberează, adică dintr-o dată simt acel șoc în care aud zgomot toată ziua și toată lumea este numai pe fugă. În momentul în care vine acea melodie, pur și simplu uit de tot și mă concentrez strict pe muzică. Cu siguranță proiectul poate continua cu succes, de ce nu, poate mult mai multe momente în timpul zilei să-i fie acordate acestui stil de muzică. (Daniel Gurgoneanu, coordonator de magazin).

- Din punctul meu de vedere cred că e o idee foarte bună. Un client când intră într-un magazin de acest gen intră să se grăbească. Trebuie să meargă liniștit și ambientul contează cel mai mult. (Claudiu Boboc, coordonator magazin, magazinul Dedeman Pallady)

Până la finele acestei luni puteți găsi muzica de calitate în cele mai surprinzătoare locuri, prin cadrul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică. Desigur, muzica de calitate este la ea acasă de fiecare dată la Radio România Muzical.

Reportaj realizat de Radu Mihalache