Arhivă : Cronici Înapoi
AUDIO. Stagiunea de Marți seară -7 februarie 2017
"E aproape ca acasă. Totul este foarte familiar și mă bucur mereu să vin să cânt aici."
Cu evoluții solistice sau în formulă camerală, Daniel Dascălu a adus de fiecare dată programe interesante, atent gândite și bine studiate. Este și cazul recitalului din 7 februarie, dominat de lucrarea lui Robert Schumann - Dansurile davidienilor:
"Am vrut să dedic un recital acestei piese de Schumann pe care o ador, pe care o iubesc foarte mult. De fiecare dată când o studiez sau când o cânt în public descopăr alte lucruri. Mi se pare o piesă complexă și foarte profundă, cu multe detalii care așteaptă să fie descoperite, așa că am vrut să dedic un recital acestei piese și, ca preludiu, două studii de Liszt."
26 de ani numără Daniel Dascălu, un muzician cu un palmares bogat și cu nenumărate participări la cursuri de măiestrie. Absolvent al Universității de Muzică București, pianistul își completează studiile la Viena. Daniel Dascălu a concertat în principalele centre muzicale din țară, incluzând Iași, Constanța, Brașov, Piatra Neamț și București și peste hotare la Viena, Cremona și München. Am perceput în cântul său o reală trăire muzicală într-un program atent studiat, redat cu o bună tehnică pianistică, cu multă expresivitate și maturitate artistică. Iar publicul a răsplătit entuziast evoluția lui, semn că mesajul pe care Daniel Dascălu a dorit să-l transmită a trecut rampa:
"Am vrut să transmit pe cât posibil exact ceea ce a vrut să transmită și compozitorul, adică să arăt muzica exact așa cum este printr-o interpretare cât mai obiectivă pentru a lăsa pe oameni să înțeleagă, să fie, să fie oglinda."
Când cântă, Daniel Dascălu caută lucruri speciale în muzica fiecărui compozitor, reușește să exprime emoții, se bucură să facă muzică și să ofere celor aflați în sală programe inedite, cum a fost și cel de aseară Liszt - Schumann, înscris în acest sezon al stagiunii de fiecare marți.