Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Cu un Concert Extraordinar de Crăciun a ales Camerata Regală să încheie anul 2016

Publicat: luni, 19 Decembrie 2016 , ora 14.47
Evenimentul a avut loc sâmbătă 17 decembrie 2016, sub cupola Ateneului Român, la pupitrul uneia dintre cele mai valoroase și mai constante Orchestre de Tineret aflându-se maestrul Sabin Păutza. Stagiunea Regală 2016 - 2017 este sprijinită de Banc Post, prezentă la acest concert prin Aura Toma - director de marketing și comunicare:

- Este o seară magică, sperăm să fie o călătorie muzicală care să ne apropie mai mult de farmecul sărbătorilor de iarnă. În această seară, alături de Camerta Regală și maestrul dirijor Sabin Pautza ne vom bucura de prezența unor tineri talentați, câștigători ai concursului Șansa ta, pe care l-am desfășurat împreună cu Camerata Regală, în toate liceele din țară.


Șase tineri cu vârste între 13 și 18 ani au evoluat în fața unui public numeros care a aplaudat cu căldură evoluțiile lor. Sunt speranțele artei interpretative, tineri remarcați și la alte concursuri naționale și internaționale, unii dintre ei nume deja afirmate în peisajul muzical, precum: violoncelistul Cornelius Zirbo - laureat al Concursului "Concertino Praga" - ediția 2016 și Mălina Ciobanu - de asemenea laureată la Praga. Este o instrumentistă cu o activitate concertistică impresionantă, o violonistă care uimește prin virtuozitate, așa cum a făcut-o și sâmbătă seară interpretând Fantezia Carmen de Waxman. Alături de cei doi muzicieni, au mai evoluat violoniștii Ioana Maria Tudor și Ștefan Aprodu și pianistele Cristiana Achim și Izabela Voropciuc. A fost o oportunitate pentru ei să se afle pe scena Ateneului Român sub bagheta unui maestru, unui muzician de valoare - ca Sabin Păuzta - care s-a bucurat, după cum a și mărturisit, de entuziasmul lor:

- În concerte puțin special, pentru că în primul rând avem șase soliști tineri, care sunt cumva încurajați și ajutați de aceste organizații, pentru că sunt aleși dintre cei mai buni, dar care nu au întotdeauna posibilități materiale și li se acordă burse și ajutoare. Deci sunt niște copii extraordinari și îmi face mare plăcere să cânt cu ei.


Am văzut că ați intercalat momentele clasice cu momente jazzistice.

Eu le zic tutti frutti, asa ca avem de toate, pentru că un concert din acesta, nu poți să vii cu simfonii. Sunt lucrări mai scurte și cam din toate genurile, lucrări din care îi promovăm pe acești tineri, care sunt într-adevăr niște mari speranțe pentru muzica noastră.


Un concert în spiritul sărbătorii de Crăciun, înregistrat de Radio România Muzical, pe care-l veți asculta într-una dintre edițiile speciale ale Concertelor Radio România Muzical.

Reportaj realizat de Jeanine Costache