Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seara - 13 decembrie 2016

Publicat: miercuri, 14 Decembrie 2016 , ora 13.16

Recital de flaut în seria seratelor de marți, recital care a suscitat curiozitatea melomanilor venind în număr mare la Sala mică a Ateneului Român. În 13 decembrie a evoluat tânăra flautistă Oana Leonte alături de pianista Denisa Partenie. S-au aflat la prima lor colaborare, dar au format un duo închegat, s-au simțit una pe cealaltă, reușind un recital care a emanat entuziasm, bucurie, tinerețe.

Născută cu 26 de ani în urmă la Iași, Oana Leonte s-a stabilit în București, fiind prim flautistă în Orchestra Operei Naționale. Experiența acumulată în recitalurile susținute în cadrul Festivalului EuropaFest, Duminicile Muzicale ale Festivalului George Enescu și în țară la Iași, Piatra Neamț, Râmnicu-Vâlcea s-a reflectat și în evoluția de aseară a flautistei Oana Leonte. Într-un program divers ce a cuprins creații germane și franceze, tânăra muziciană a dezvăluit publicului un sunet cald, acuratețe intonațională și multă expresivitate. Oana Leonte și Denisa Partenie s-au completat una pe cealalltă, ele căutând să se cunoască, să-și definească personalitățile:

"Este o flautistă foarte bună și am fost foarte încântată când mi-a făcut invitația să cântăm împreună."

"Denisa este extraordinară. Ne-am potrivit și ca stări, și ca rallentando... tot ce înseamnă muzică. Având în vedere că e debut... ne-am simțit extraordinar împreună!"

Spectaculozitatea flautului a fost demonstrată de Oana Leonte într-un program complex, foarte dificil și plin de culoare tânăra instrumentistă demonstrând stăpânire de sine, o bună tehnică a respirației, virtuozitate instrumentală expresivitate și, nu în ultimul rând, o atentă pregătire. Oana Leonte a oferit publicului, prin recitalul susținut la Sala Mică a Ateneului Român, ocazia rară să asculte muzică de cameră din repertoriul destinat instrumentelor de suflat.

Reportaj realizat de Jeanine Costache