Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Trio Victor Wooten, în seria Jazz Night Out la Sala Radio

Publicat: vineri, 11 Noiembrie 2016 , ora 11.27

O încântare a fost concertul Trio-ului Victor Wooten, susținut joi, 10 noiembrie 2016, la Sala Radio, în seria Jazz Night Out, organizată de Twin Arts. Artistul american, cotat printre primii zece cei mai valoroși basiști din toate timpurile de revista Rolling Stone, și-a confirmat statutul. Am fost martorii unui maraton energetic fără precedent, generat de membrii acestui trio - alături de Victor Wooten, nu mai puțin uluitorul Dennis Chambers la baterie, și saxofonistul Bob Franceschini. Sunt obligată să vorbesc despre virtuozitate dincolo de limitele obișnuite, despre improvizațiile luxuriante, despre o linie melodică pusă în valoare fără să știrbească nota de modernitate - nu uităm și faptul că saxofonistului îi curge sânge italian prin vene. Muzica pare în esență simplă, la nivel melodic însă este atât de elaborată în improvizații, efecte electronice, poliritmii și display-ul stilistic. Generos în prezentarea pieselor care vor alcătui un nou album, oferind cu dărnicie măsura incredibilului său talent de muzician și entertainer, Victor Wooten ne-a copleșit. Nu este vorba doar despre știința sa muzicală, despre faptul că a transformat basul în instrument solist, el transmite o vibrație pozitivă, pasiune, implicare totală și bucuria de a face ceea ce face - ca o terapie. Momentul culminant al concertului a fost cel în care partenerii săi de scenă s-au retras cu discreție și ni s-a dezvăluit în toată splendoarea sa arta unuia dintre cei mai mari basiști ai lumii.

"Este atât de bine să fim din nou aici. Am fost nu demult pe această scenă cu un alt grup din care făcea parte și fratele meu. Însă ceea ce vedeți acum este ceva ce am vrut mereu să fac, am vrut întotdeauna să cânt cu acești mari muzicieni - Bob și Dennis. Am mai cântat în diferite conjuncturi, dar am dorit să încerc acest trio, să vedem cum ne simțim. Este primul nostru turneu împreună, ne distrăm atât de bine și este grozav să fim în acest loc minunat și să cântăm pentru voi. Vă mulțumim pentru că sunteți aici, în această seară!" (Victor Wooten)

"Magic! Încep sărbătorile de iarnă într-un mod extraordinar. Viorel Popescu, inginer"

"Un concert foarte bun, niște instrumentiști foarte buni, de la care ne așteptam la așa performanță. Pe Dennis Chambers l-am văzut la Frankfurt în 2007 sau 2008 și e neschimbat din punct de vedere al performanței. A mai îmbătrânit un pic, dar este senzațional! Toți au fost senzaționali, de fapt! Adrian Motoc, inginer de sunet."

Reportaj realizat de Marina Nedelcu