ACUM:
22.00
Grădina de... sunete (R)
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Soprana Leontina Văduva într-o nouă ediție Opera FANtastica

Publicat: joi, 6 Octombrie 2016 , ora 13.34

Pe lângă calitățile ei vocale și scenice extraordinare, soprana Leontina Văduva cucerește publicul datorită unei personalități calde și solare, de care am avut prilejul să ne reapropiem în seara zilei de 5 octombrie 2016. În Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni Leontina Văduva a purtat un dialog cu Luminița Arvunescu, în cadrul unei noi ediții OperaFantastica, eveniment propus iubitorilor genului de realizatoarea Serii de operă de la Radio România Muzical. De această dată Operafantastica a Luminiței Arvunescu a fost organizată în parteneriat cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, fiind înscrisă în seria evenimentelor dedicate sopranei Leontina Văduva cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de carieră internațională. Nu numai că s-a vorbit despre operă, dar s-a și cântat operă și nu numai - câțiva dintre discipolii Leontinei Văduva au interpretat foarte dificile arii compuse, între alții, de Massenet, Rossini și Gounod. Le-am ascultat pe sopranele Alexandra Doboș-Rodriguez și Ramona Păun, pe tenorul George Ionuț Vîrban și pe mezzo-soprana Florentina Soare, care au avut un excelent partener de scenă în pianista Diana Ionescu. Invitată să cânte a fost și Clara Cernat - profesor de vioară la Conservatorul din Toulouse, un oraș care pentru viața profesională și personală a Leontinei Văduva a însemnat foarte mult. Acesta a fost locul în care în urmă cu trei decenii începea cariera internațională a sopranei, mulțumită câștigării Concursului Internațional de Canto din Toulouse, o carieră ce a purtat-o pe Leontina Văduva pe cele mai importante scene de operă din lume. În plus, Teatrul Capitole din Toulouse a trimis, prin reprezentanta sa, Michelle Amouroux, directoarea Atelierelor Capitole, o colecție de costume purtate de Leontina Văduva pe scena operei franceze - și pe care le-am putut admira la Cotroceni.

Seara s-a încheiat cu un alt moment foarte emoționant - un mesaj video al lui Robert Salz către soția sa, Leontina Văduva, cu prilejul acestei aniversări profesionale.

Emoționant a fost totul, pentru că Leontina Văduva, cu zâmbetul ei fermecător, are darul de a crea un sentiment de familie, de intimitate, prin simpla ei prezență.

Irina Cristina Vasilescu