Arhivă : Cronici Înapoi

Ioana Cristina Goicea și Constin Filipoiu pe scena Ateneului Român

Publicat: joi, 11 August 2016 , ora 10.26
Festivalul 'Vară Magică' reușește să fie pentru publicul bucureștean o oază muzicală, în tot deșertul verii prin care trecem. De la o săptămână la alta avem ocazia să ascultăm lucruri interesante și să ne ținem bateriile încărcate la un nivel bun, până în luna septembrie. Aseară sub cupola Ateneului Român am putut urmări un recital instrumental susținut de doi tineri artiști talentați, care își desfășoară frumoase cariere solistice. Este vorba despre violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Costin Filipoiu.

Seara s-a deschis cu Ciaconna din Partita a II-a în re minor de Johann Sebastian Bach, o alegere interesantă pentru un început de recital. Violonista a adus în fața publicului un stil foarte interesant de a cânta muzica bachiană, unul de bun simț, care nu a picat în zona exceselor, ci a păstrat o linie rezervată. Alegerea cred că a fost una foarte bună, care însă nu cred că a fost atât de nimerită și în cazul Sonatei op.30 nr.6 în La major de Ludwig van Beethoven. Aceasta a fost interpretată corect, însă aș fi așteptat ceva mai mult patos în acest caz. Mai multă energie am putut regăsi în paginile enesciene ale Sonatei a III-a 'în caracter popular românesc'. Nivelul ne energie a fost în creștere din punctul acesta și și-a atins maximul în cadrul Variațiunilor pe o temă proprie op.15 de Wieniawski.

Per total pot spune că am avut parte de o seară cât se poate de plăcută sub cupola Ateneului Român și aștept cu interes concertul de săptămâna viitoare, atunci când Valentin Gherorghiu va cânta în compania Orchestrei Junior.


Reportaj realizat de Radu Mihalache