ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Cronici Înapoi

25 de ani de FARA la Opera Comică pentru Copii

Publicat: luni, 16 Mai 2016 , ora 10.53

Duminică, 15 mai 2016, la Opera Comică pentru Copii a avut loc ultima reprezentație din cadrul acestei stagiuni a baletului "Jack și vrejul de fasole". Prilejul spectacolului a fost, de data aceasta, unul de sărbătoare, fiind dedicat aniversării a 25 de ani de înființarea Fundației FARA în România. Aceasta are ca scop, prin programele pe care le derulează, sprijinirea copiilor și tinerilor vulnerabili, care provin din mediile defavorizate ale țării noastre. Activitatea Fundației FARA se bucură de susținerea unor personalități marcante atât din România, cât și din mediul internațional, iar unele dintre acestea au fost prezente și la conferința de presă care s-a desfășurat înainte de începerea spectacolului.

Au luat cuvântul pentru a-și exprima admirația față de reușitele pe care le-a avut FARA într-un sfert de veac de existență Prințesa Marina Sturdza, Ambasador al Fundației:

"Mi se pare că investiția aceasta care crește exponențial este, de fapt, crucială pentru România. Deci, cu cea mai mare mândrie îi mulțumesc lui Jane și tuturor celor care s-au asociat la această fundație."

Jane Nicholson, fondatoarea și președinta Fundației:

"Fundația a crescut și sper din suflet că, prin inspirația pe care am oferit-o altora, veți continua să schimbați viețile multor copii în viitor."

Excelența Sa, domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România:

"Sunt foarte fericit că FARA a crescut și acum ajută anual peste 500 de copii și tineri prin casele sale de tip familial. Lucrarea de față este un semn de colaborare foarte strânsă dintre Marea Britanie și România, un parteneriat între prieteni."

Și soprana Felicia Filip, directoare a Operei Comice pentru Copii:

"Ne alăturăm cu tot ce avem mai bun generoasei inițiative numită FARA. Un sfert de secol de efort gigantic... Fundația FARA are în Opera Comică pentru Copii, în colectivul ei, un prieten sincer pe care vă puteți baza oricând."

Cei 60 de copii care fac parte, în acest moment, din programele FARA s-au bucurat, alături de ceilalți mici spectatori ai Operei Comice pentru Copii, de o poveste celebră, "Jack și vrejul de fasole", transpusă într-o viziune regizorală bine conturată, cea a Corinei Dumitrescu. La reușita spectacolului au contribuit, în egală măsură, scenografia Bogdanei Pascal, decorurile și proiecțiile video, costumele inspirate, dar și soliștii care au dat viață personajelor basmului britanic; printre alții, îi amintim pe Andrei Ardeleanu în rolul lui Jack, Mihai Pricope - "Magicianul", Andreea Soare - "Mama" și Alis Gheorghe - simpatica găinușă.

Reportaj realizat de Ana Diaconu