Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Conferință de presă a noului Ministru al Culturii, Corina Șuteu

Publicat: joi, 5 Mai 2016 , ora 15.40

Astăzi, 5 mai 2016, s-a desfășurat de la ora 11.00 la sediul Ministerului Culturii o conferință de presă prin care noul Ministru al Culturii, doamna Corina Șuteu, și-a anunțat obiectivele scurtului mandat pe care îl va avea.

O primă problemă este soluționarea situației de criză de la Opera Națională București și numirea unui manager interimar. Deși nu a anunțat nicio numire oficială, a confirmat că numele aflat în discuție este al regizoarei Beatrice Rancea, actualmente directoare a Operei Naționale Române din Iași. Ministrul Corina Șuteu a confirmat și intenția de a continua colaborarea cu coregraful Johan Kobborg.


Corina Șuteu:
Opera Națională va avea în curând un manager interimar și, începând de astăzi, am să preiau cu toată responsabilitatea acest dosar, cu toate că au fost făcuți pași importanți, situația de la Operă, deocamdată, este într-o stare de echilibru și am luat notă de propunerile pe care le-am citit, făcute de domnul vicepremier Dâncu, care a petrecut într-adevăr un timp foarte important mediind o situație extrem de complexă a instituției Operei Naționale București. Iarăși, insist să vă spun, aș prefera să nu mă grăbesc pentru că în contextul actual orice formă de grabă absolută doar de dragul anunțurilor nu va putea în nici un caz rezolva problema. În schimb, aș prefera să folosesc acest context pentru a provoca printr-un nou management la Opera Națională o adevărată avansare, evoluție, în dorința pe care o are mandatul pe care îl îndeplinesc acum, de a oferi instrumente mai bune managementului instituției culturale publice. Eu văd criza de la Opera Națională și ca pe o oportunitate pentru a face să avanseze restul obiectivelor de natură administrativă și legislativă.

Radu Mihalache