Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Continuă proiectul Radio România Muzical - 'Ascultă 5 minute de muzică clasică'

Publicat: luni, 21 Martie 2016 , ora 14.01
La sfârșitul săptămânii trecute am vizitat un nou magazin partener pentru a vedea care sunt opiniile oamenilor despre această inițiativă:

Vineri, puțin trecut de ora 17:00, într-un supermarket din centrul Capitalei. Cumpărătorii sunt invitați să asculte 5 minute de muzică clasică...

"Nu e cam puțin?"

Proiectul inițiat de Radio România Muzical continuă în această perioadă în numeroase spații neconvenționale de pe întreg teritoriul țării - hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj și mobilă, librării, muzee și sedii de firme. Ce spun cei prezenți în Mega Image despre inițiativa "Ascultă 5 minute de muzică clasică"?

"Este un proiect foarte interesant, mai ales că muzica clasică îți deschide mintea. Și, da… e o muzică foarte plăcută. Și poate că dac-ar fi în lucuri din astea frecventate de foarte mulți oameni, poate ar atrage atenția. Ar trebui, clar, pe mai multe căi. Chiar mi se pare un proiect foarte interesant."

"Chiar m-am bucurat când am intrat că am remarcat-o și mi s-a părut mișto!"

"Absolut normal! Trebuie să te simți puțin mai bine și-atunci ar trebui să ascultăm muzică adevărată. Simplu. E ceva genial, chiar vă felicit că aveți curajul să veniți cu muzică bună către public. E complicat sîă aduci muzica adevărată către public."

"E o idee bună."

"Avem nevoie, mai mult decât zgomote de frigidere, de aparate de aer condiționat și zgomotele noastre însele. Accesul la cultură în general cred că este mult îngustat în ziua de azi și cred că asta dăunează enorm structurii noastre interioare. Poate așa, știu eu, poate schimbă… ca și cuvântul scris, poate și nota muzicală sau sunetul plăcut schimbă ceva. Câte puțin, câte puțin, dar… cum zic… poate niște secvențe mai lungi de câteva minute."

Și vă invităm, încă două săptămâni, să ascultați cele 5 minute de muzică clasică pentru că proiectul se desfășoară, în magazine, până în 31 martie. Detalii complete despre această inițiativă Radio România Muzical găsiți pe site-ul nostru, acolo unde puteți reasculta piesele din cadrul campaniei, dar și concursul destinat elevilor, pentru că, așa cum știți, din 2014, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" este și program național în școlile românești, grație unui parteneriat semnat între Ministerul Educației Naționale și Radio România.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie