ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Prima operetă la Opera Comică pentru Copii

Publicat: luni, 22 Februarie 2016 , ora 13.20

Sâmbătă, 20 februarie, pentru prima dată în istoria sa, Opera Comică pentru Copii a găzduit un spectacol de operetă - "Hapciu în Re major".

Este vorba despre o adaptare după opereta "Mam'zelle Nitouche", compusă de Florimond Ronger Hervé, pe un libret de Henri Meilhac și Albert Millaud. Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, alături de care îi amintim pe Andreea Koch - scenograf, Ciprian Teodorașcu - dirijor și Cătălin Caracaș - coregraf. Din distribuție au făcut parte Oana Maria Șerban, în rolul principal, Daniel Filipescu și Fang Shuang, printre alții.

Subiectul, care a izbutit cu succes să capteze atenția micilor spectatori, a ilustrat debutul nepremeditat al tinerei Denise în lumea teatrului. Abia ieșită de pe băncile pensionului, aceasta și-a descoperit marea dragoste: pentru scenă și nu numai...

Reprezentând totodată și cea dintâi premieră a anului 2016, evenimentul a fost organizat până la cel mai mic detaliu. În completarea unui spectacol desăvârșit prin veselie și umor, au venit un trenuleț, o plimbare prin fascinantele culise ale teatrului și o primire deosebit de călduroasă. Rezultatul? Peste două sute de copii fericiți:

"Mi-a plăcut totul!"; "Mi-au plăcut actorii, povestea și muzica." (spectatori)

În final, câteva cuvinte ale sopranei Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii:

"A fost un debut pentru că, iată, stagiunea aceasta este o stagiune ca și cea care a trecut, de debuturi și premiere. Și dacă suntem în fața unui titlu de operetă, care pentru prima oară prinde viață la Opera Comică pentru Copii și Tineret, și de acum încolo vom avea manifestări care să ne ducă spre alte genuri muzicale, spre alte genuri de creație. Opera Comică pentru Copii și Tineret este preocupată de educația prin muzică, prin dans, prin veselie, prin apreciere și atașament, gândește să facă față tuturor cerințelor și mai ales să hrănească omul, copilul, fie că are 3 anișori, fie că are 103 etc. Dacă suntem copii, putem să trăim frumos, să iubim și să gândim că tot ceea ce ne dorim se poate realiza".

Ana Diaconu