Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. GALERIE FOTO. Corul de Copii Radio a concertat în finala 'Let the peoples sing'

Publicat: luni, 12 Octombrie 2015 , ora 9.42

Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, a cantat aseara, alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: Let the Peoples Sing. Cum a fost, văspune Adina Dragomir.

Corul de Copii Radio a concurat alături de alte opt formații de tineri și adulți. Au fost cei mai mici ca vârstă. Tocmai de aceea, că au cântat excelent, după cum spunea șeful juriului, trofeul a fost câștigat de trupa de fete din Danemarca, cu vârste de peste 20 de ani:

- Corul din România a avut o misiune dificilă în seara asta, pentru că este un cor de copii, care a concertat alături de coruri de tineri. Dar știam asta de la început și am ținut cont când am jurizat. Este un cor foarte bun, care a cântat foarte bine, deși au probleme cu intonația uneori, au cântat excelent.


Chiar și fetele din Statele Unite ale Americii, concurentele directe ale Corului Radio și cele mai apropiate ca vârstă, vorbeau aseară despre calitatea sunetului formației din România:

- Au fost incredibili. Nu-mi vine să cred că sunt doar niște copii. Vocile lor s-au unit atât de frumos, încât aveam impresia că e una singură. A fost impresionant. Au un sunet foarte curat.


Au fost aplaudați, lăudțai. Cu toate astea, la anunțarea rezultatului, au izbucnit în plâns. Dirijorul Voicu Popescu, i-a liniștit imediat:

- Nu pot decât să vă mulțumesc că ați fost în această seară, la un nivel la care, vă spun sigur, această formație n-a mai fost demult. Asta a fost o întâlnire de gradul III. Formațiile au fost foarte valoroase, iar diferențele care au fost, au fost minime.


Este prima dată când Corul de Copii Radio, în această formulă, participă la un concurs internațional.


Șefa corului, Adina, de 12 ani în cor, ia partea plină a paharului:

- Chiar dacă nu am câștigat concursul în sine, atmosfera de după concurs a fost una plină de emoție, adică toate corurile s-au adunat și după aceea au făcut un fel de concert ad-hoc, și cu corul englez, și cu cel american. Am cântat laolaltă și după aceea când ne-am întors în sala unde ne-am schimbat, ne-au cântat corul spaniol și a fost foarte, foarte frumos. Am rămas foarte impresionați.


Iar la final, înainte de a urca în autocar, Corul de Copii Radio și-a luat la revedere de la ceilalți concurenți, cum altfel, cântând.