Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. 'Vă place Tango?' - la Sala Radio

Publicat: joi, 11 Iunie 2015 , ora 9.53

Ediția a II-a a turneului "Vă place tango?" a continuat miercuri, 10 iunie 2015, la Sala Radio printr-un concert plin de surprize.


"Vă place Tango?"

Întrebarea adresată ieri seară de Răzvan Suma unei Săli Radio pline. Cea de-a doua ediție a turneului susținut de violoncelist în compania celor doi invitați - Analia Selis și chitaristul Julio Santillan - a avut programată și o prezență în fața publicului bucureștean, care s-a putut bucura astfel de o interpretare într-o formă cu totul specială a celor mai cunoscute piese de tango, alături de milonga și vals. Pagini de Astor Piazzolla, Carlos Gardel și Sebastian Piana sau creații semnate chiar de Julio Santillan și până la celebra Zaraza - toate au răsunat la Sala Radio.

Nu au lipsit surprizele. Primul invitat al celor trei a fost Virgil Ianțu, care despre colaborarea cu Analia Selis a declarat:

"Am descoperit pentru a nu știu câta oară că lumea e mică. Stilul ei și repertoriul ei argentinian se îmbină foarte frumos cu muzica românească. Tangoul e o zonă frumoasă în care se întâlnesc culturi diferite și mi-a plăcut foarte tare ce s-a-ntâmplat pe scenă. Răzvan, Analia, Julio sunt niște oameni foarte pasionați de ceea ce fac și asta se simte întotdeauna."

O prezență specială pe scena Sălii Radio a fost și cea a lui Adrian Despot:

"Invitația lor a venit ca o mare bucurie pentru mine. Toți trei sunt niște muzicieni fantastici și, având în vedere și faptul că suntem prieteni, a fost perfect. Mai mult, e un gen muzical care nu-mi este la-ndemână și recunosc că am profitat de această ocazie ca să-mi însușesc puțin din tehnica lui. Răzvan a încercat să rupă barierele genului clasic și să se extindă cât a putut de mult și în alte zone și-atunci, sub girul lui Răzvan, Analia și Julio și, într-o mică măsură, eu și Virgil am ajuns aici, la Sala Radio. Pentru mine e primul concert de pe scenă. Am fost extrem de emoționat."

Vă mai place tango?

"Îmi place. Mi-a plăcut dintotdeauna orice formă de expresie muzicală, iar tangou are ceva care se potrivește poate și cu felul meu de a fi; e legat de dans, de dorp, de suflet, de relații cu alte persoane… ceea ce înseamnă viață de fapt, la urma urmei. Am fost superîncântat de prestația lor în primul rând, dar și a invitaților lor. Mi-a plăcut și programul pe care l-au propus publicului. S-au legat atât de frumos încât păream că mă aflu într-o altă epocă, că avea un farmec special. O seară minunată!"

L-ați recunoscut cu siguranță pe violoncelistul Marin Cazacu.

Bogdan Tudor, membru al trupei Blue Noise, ne-a vorbit și el despre prestația muzicienilor:

"Foarte bună. Având în vedere că am ascultat și primul lor turneu, mier mi se pare că e din ce în ce mai bine. Sunt din ce în ce mai dezinvolți. Tangoul cred că asta și așteaptă de la artiști, de la interpreți, să se descătușeze. Îi felicit pentru tot ce-au făcut astăzi."


"Analia are un repertoriu foarte potrivit glasului ei. Am petrecut o seară deosebită."

"Este o plăcere să venim aici de fiecare dată. Tangoul intră deja într-un clasic și e o bucurie să-l vezi pe scena Sălii Radio. Un spectacol inedit!"


Turneul "Vă place tango?" se încheie astăzi, 11 iunie 2015; Răzvan Suma, Analia Selis și Julio Santillan vor concerta începând cu ora 19:00, la Teatrelli, în Capitală.   
Reportaj realizat de Lucian Haralambie