Arhivă : Cronici Înapoi

Corul Academic Radio - concert de colinde la Muzeul Național Cotroceni

Publicat: vineri, 19 Decembrie 2014 , ora 11.33

Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni a fost joi, 18 decembrie, gazda concertului de colinde propus de Corul Academic Radio. Dirijorul Dan Mihai Goia a condus un program dinamic, alcătuit din colinde tradiționale românești în armonizări semnate de Gheorghe Cucu sau Tiberiu Brediceanu, dar și din cunoscute cântece de Crăciun din repertoriul internațional.

"Ceva sacru! Foarte aproape de cum se cântă în mod tradițional și asta mi-a plăcut."

"Formidabil! Am mai fost aici, la alte concerte, dar nu de colinde. Îți creează starea aceea magică a sărbătorilor. Vocile sunt impresionante."

O seară reușită a ansamblului, apreciată de publicul numeros. Printre cei prezenți în Sala Cerchez s-a numărat și Adina Rențea, director al Muzeului Național Cotroceni:

"Lucrurile s-au armonizat foarte bine. Mi-am dorit un concert altfel, un concert pentru oameni și prieteni apropiați. Într-o sală de muzeu lucrurile sună altfel. Concertul din această seară are o simbolistică aparte, înseamnă debutul unui parteneriat cu postul Radio România Muzical, parteneriat care se va desfășura pe tot parcursul anului 2015 și care înseamnă, cel puțin din cele stabilite până acum, concerte cu artiști din România și din străinătate, artiști de înaltă ținută."

Despre concert, dirijorul Dan Mihai Goia a declarat la final:

"Un concert de suflet! Sunt oameni care se vede că sunt melomani adevărați, ascultă cu plăcere, apreciază ca atare. Corul Academic Radio s-a străduit în această seară să-și prezinte munca și opțiunile artistice spirituale și sufletești vizavi de sărbătoarea minunată a Crăciunului. Este un moment de bucurie să cânți colinde și această sală, Sala Cerchez, este o sală care invită la muzică, are o acustică foarte bună. Ne-am putut manifesta sonor plenar, dar și pe nuanțe mici. A fost o seară frumoasă, de suflet, de bucurie, de speranță pentru viitor, pentru noul an. Profit de ocazie ca să doresc ascultătorilor postului Radio România Muzical să aibă parte numai de bine, de bucurii muzicale, de noroc și belșug în case și lucrurile să meargă din ce în ce mai bine în viața fiecăruia dintre noi. Doamne ajută și sărbători fericite!"Reportaj realizat de Lucian Haralambie