Arhivă : Cronici Înapoi

Recital extraordinar în finalul turneului național 'Vă place Brahms?'

Publicat: miercuri, 30 Octombrie 2013 , ora 10.42

În seria manifestărilor dedicate Zilelor Radio România, violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Josu Okinena au susținut marți, 29 octombrie 2013, un recital extraordinar. Concertul transmis în direct de Radio România Cultural și Radio România Muzical a închis turneul național "Vă place Brahms?". Ioana Goia ne propune un reportaj atipic, unde povestitor este chiar Răzvan Suma.


Vă place Brahms?

Daaa…

Răzvan Suma: Și nouă ne place foarte mult să fim alături de dumneavoastră, în această sală plină. Suntem impresionați și vă mulțumim foarte mult pentru prezența dumneavoastră și mai ales pentru energia frumoasă pe care noi o simțim aici.


Vă place Brahms?

Foarte mult. Suntem melomane înrăite și venim foarte des la concert, avem abonament… Suntem foarte mulțumiți de tot ce se prezintă la Sala Radio.


Vă place Brahms?

Da, foarte mult.

De ce?

Cred că prima întâlnire frumoasă cu Brahms. Și știți cum e… prima întâlnire e foarte importantă, nu se uită niciodată. Trebuie să le mulțumim lui Răzvan Suma și lui Josu Okinena. Au fost extraordinari și au făcut o primă întâlnire - pentru mine, cel puțin - remarcabilă.


Răzvan Suma: Eu cu Josu Okinena, în acest an, sărbătorim 10 ani de colaborare. Și când vorbesc de 10 ani de colaborare, vorbesc de cel puțin 15-20 de concerte pe an. Acest turneu este ideea principală a sărbătoririi noastre, a acestui deceniu de colaborare.


Vă place Brahms?

Foarte mult. E melodios, este sentimental, e romantic, îți merge la suflet.

De ce vă place Brahms?

Îmi place în general toată muzica simfonică.

Este mai antrenantă. Nu trebuie să fii foarte cunoscător ca să te capteze. Este un pic mai accesibilă, cred.


Răzvan Suma: Suntem la ultimul concert din 13 posibile. Cu mașina noastră a făcut 5,000 de kilometri și am întâlnit oameni extrem de frumoși.

Vă place mai mult Brahms acum?

Daaa…