Arhivă : Cronici Înapoi

Icon Arts la Sibiu

Publicat: luni, 29 Iulie 2013 , ora 13.46
La Sibiu, Cisnădie și Cisnădioara a început cea de-a XI-a ediție a Academiei și festivalului Icon Arts. Este un eveniment organizat de Exces Music și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, un eveniment dedicat artei contemporane, care în acest an are trei domenii artistice: muzică, dans și fotografie. În total, până pe 4 august 2013 se derulează șase secții, șase ateliere, care se bucură de coordonarea unor nume importante, precum Mircea Tiberian, Luiza Zan, John Betsch, Reinbert Evers, Mircea Ardelean, Emil Vișenescu, Ladislau Csendes, Remus Henning.

La cea de-a XI-a ediție a Academiei și Festivalului Icon Arts există peste 150 de participanți din zece țări: Belgia, Franța, Elveția, Germania, Italia, Irlanda, Japonia, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud și România.

Pe parcursul festivalului au loc opt concerte, la Sibiu, Cisnădioara, Cisnădie, Râșnov și vor fi prezentate nouă prime audiții.

În 27 iulie 2013, Sala Oglinzilor a Forumului Democrat German a găzduit concertul clasei de chitară, coordonat de Reinbert Evers și Sung Jin Kim. Dintre cursanți au fost selectați patru care au evoluat în fața unui public nesperat de numeros. Aceștia au fost foarte expresivi și bine puși la punct tehnic și muzical. Ei au oferit o paletă largă de creații, acele ale minimaliștilor Hae Sung Lee sau Rene Eespere, la exuberantul Alberto Ginastera.

În 30 iulie 2013 va avea loc concertul Ansamblului Icon Arts, dirijat de Gabriel Bebeșelea, un concert în care vor răsuna lucrări de Diana Gheorghiu, Cristina Uruc, Sebastian Andronie, Vlad Maistorovici și Sumio Kobayashi. Vor urma alte manifestări interesante, concerte de jazz, recitaluri camerale, un concert final susținut de European Contemporary Orchestra, se va desfășura sâmbătă, 3 august 2013, în Cetatea Râșnov.


Sebastian Crăciun