Arhivă : Cronici Înapoi

Turneul laureților Concursului 'Concertino Praga' în desfășurare

Publicat: marți, 18 Iunie 2013 , ora 14.08

Luni, 17 iunie 2013, în castelul medieval din orășelul bohemian Cesky Krumlov a avut loc cel dintâi recital al laureaților și premianților ediției cu numărul 47 al Concursului Concertino Praga, organizat de Radiodifuziunea Cehă, sub patronajul Uniunii Europene de Radio. Printre cei care au evoluat în minunata Sală a Măștilor, una dintre principalele atracții turistice din Cesky Krumlov s-a numărat și violonista Alexandra Bobeico, reprezentantă a țării noastre, câștigătoare a premiului I, cea care a interpretat Capriciul basc de Pablo de Sarasate și două Arabesque de Bohuslav Martinu, în compania artistului de numai 14 ani, Matyas Novak din Cehia, distins cu o mențiune de onoare în cadrul aceleiași competiții.

De asemenea au putut fi auziți în Sala Măștilor din Cesky Krumlov, Barbora Kubikova din Cehia, premiul I la secțiunea chitară, cu lucrări de Frederico Moreno Torroba și Ștefan Rac, precum și câștigătorul marelui premiu, pianistul rus Victor Maslov, care ne-a oferit Fantezia după o lectură de Dante, de Franz Liszt.

Seria recitalurilor continuă în această seară, în orașul Bechyne. Printre cei care vor urca pe scenă, începând cu ora 17.00 se află și românul Alexandru Cadmiel Boțac, deținătorul mențiunii de onoare, la secțiunea pian. El va interpreta Toccatta din Suita a II-a de George Enescu și Scherzo-ul nr. 2 în si minor de Frederic Chopin. Adăugăm că aceste recitaluri ale laureaților și premianților Concursului Concertino Praga se înscriu în seria de manifestări prilejuită de Festivalul Bohemiei de Sud, care se desfășoară în această perioadă.

Sorina Bobeico