Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 14 mai 2013

Publicat: miercuri, 15 Mai 2013 , ora 12.53

Mezzosoprana Georgiana Costea și bas-baritonul Radu Ion - două speranțe ale scenei lirice la Stagiunea de marți seara. În 14 mai 2013, ei au evoluat pe podiumul Sălii Mici a Ateneului Român alături de mult apreciata și experimentata pianistă Andreana Roșca.

Deja cunoscută publicului, Georgiana Costea a studiat la Universitatea de Muzică din București și la Conservatorul Santa Cecilia din Roma, deținând câteva premii la Concursul de lied Ionel Perlea, Concursurile Naționale de interpretare "Paul Constantinescu" și "Mihail Jora". Născut la Tulcea, Radu Ion va absolvi în vară cursurile de master la clasa tenorului Ionel Voineag de la Universitatea de Muzică din București. În martie 2013, tânărul bas-bariton a debutat deja pe scena Operei Naționale cu Leporello din opera mozartiană "Don Giovanni". Cei doi artiști au oferit publicului un recital ce a stat sub semnul tinereții și al pasiunii, evoluând într-un repertoriu ofertant dar dificil, cuprinzând arii din opere de Mozart, Ceaikovski, Massenet, Rachmaninov, Verdi și Bizet. Au lăsat o impresie pozitivă publicului dar și criticului muzical Costin Popa care a precizat:

"Două voci frumoase, două voci pregătite bine, două voci emergente care reprezintă o speranță pentru viitorul liric românesc. Desigur, stadiile de dezvoltare, de pregătire ale vocilor lor sunt diferite și comportă în continuare perfecționări, dar pasiunea cu care cântă și în special calitățile vocale sunt de apreciat. Cei doi artiști trebuie să meargă către acuratețea intonațională, către pronunția în limbile franceză și germană, de exemplu, către expresivitate. Dar, sunt lucruri care vor veni pe parcurs cu pregătirea care trebuie să continue. Așa încât să privim cu speranțe și să urmărim în continuare evoluția lor pe scenele din București, poate la Conservator, poate din nou la Stagiunea de marți seară. Le doresc mult succes."

Reținem așadar numele mezzosopranei Georgiana Costea și bas-baritonului Radu Ion, aplaudați marți, 14 mai, la Ateneul Român, aplauze care se vor repeta și poate amplifica și pe alte scene în funcție de evoluțiile lor viitoare.


Jeanine Costache