Arhivă : Cronici Înapoi

Gala de teatru Star - ediția a VIII-a, Bacău

Publicat: luni, 29 Aprilie 2013 , ora 10.50

Cea de-a VIII-a ediție a Galei de teatru Star, care a început la sfârșitul săptămânii trecute, a adus pe scenele din Bacău zece recitaluri în concurs și patru spectacole extraordinare, dintre care se evidențiază concertul sopranei Angela Gheorghiu, avându-l ca invitat pe binecunoscutul pianist Dan Grigore. Cu un reportaj de la întregul eveniment, Raluca Rădulescu:


«Bine ați venit la a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Gala Star, Bacău, 2013 - Dan Grigore și soprana Angela Gheorghiu!»

Gala Star 2013 a debutat cu un concert susținut de soprana Angela Gheorghiu, acompaniată de pianistul Dan Grigore. Născută la Adjud, la circa 50 km distanță de Bacău, Angela Gheorghiu a declarat că a cântat pentru prima oară în România, în alt oraș decât Bucureștiul. Însă, dincolo de concertul extraordinar al Angelei Gheorghiu, Gala Star este un festival de teatru, un concurs de one man și one woman show-uri, aflat la a opta ediție, redusă din motive financiare la numai patru zile. Gala Star reunește anul acesta în concurs doar nouă recitaluri, susținute în majoritate de actori tineri și foarte tineri.

Unul dintre ei a acceptat să ne spună ce l-a adus la Bacău:


«Numele meu este Alex Vlad. Sunt actor. Am vrut de anul trecut să ajung aici, pentru că îmi plăcea cum sună întregul concept al festivalului. Văd că a și crescut festivalul, din prezentările pe care am reușit să le citesc.»

Și prima întâlnire cu publicul de la Bacău?

A fost plăcută. Am văzut că e foarte multă lume. Am văzut că e și tineret mult. Mă și întrebam cum vor reacționa. A fost o experiență plăcută.

Baftă!

Mersi foarte frumos.


Nouă concurenți și cinci premii puse în joc. Și trebuie să mai spunem că un juriu de profesioniști va acorda marele premiu, un premiu de interpretare feminină și un premiu de interpretare masculină. Un alt premiu va fi acordat de actorii Teatrului Bacovia din Bacău, iar cel de-al cicilea premiu va fi acordat de un juriu de elevi tot din Bacău.

«Sunt Anca Munteanu, din Colegiul Național Vasile Alecsandri, clasa a XI-a B. Îmi place foarte mult Gala Star, mi se pare un eveniment benefic pentru Bacău, pentru că sunt spectacole gratuite și am ocazia să văd mai mulți actori din toată țara și să fac niște comparații. Noi, elevii, acordăm Premiul Ștefan Iordache spectacolului pe care îl apreciem cel mai mult. Cei mai mulți dintre noi facem parte din trupe de teatru și am participat la mai multe festivaluri.»

«Mihăilă Leotescu Ciprian, Colegiul Național Ferdinand I, clasa a XII-a C. Privim punctele bune și punctele rele și apoi facem un fel de filtrare.»


Și după ce a început în forță, Gala Star 2013 se și încheie în forță - marți, 30 aprilie, cu o conferință Fernando Arrabal.