Arhivă : Cronici Înapoi

Regizorul Petrică Ionescu - un spectacol la Madrid cu Placido Domingo

Publicat: joi, 10 Mai 2012 , ora 11.05

Spectacolul "Cyrano de Bergerac" cu Placido Domingo în rolul principal și pus în scenă de cunoscutul regizor român Petrică Ionescu are premiera în 10 mai 2012 la Opera din Madrid. Reprezentația va fi transmisă în direct în 200 de cinematografe și instituții de cultură din Europa, printre care și Opera din București. La Madrid vor fi cinci spectacole și toate se joacă cu casa închisă.

Corespondentul Radio România la Madrid, Ana-Maria Damian, vine cu detalii:


Un personaj foarte cunoscut, dar o operă aproape necunoscută. De aceea Placido Domingo a dorit să o joace și acasă, la Madrid, la Teatro Real, în regia românului Petrică Ionescu - același regizor care a realizat producția "Cyrano de Bergerac" în Franța, în urmă cu trei ani, și în Statele Unite ale Americii. Marți, 8 mai 2012, la Madrid, Placido Domingo a spus despre colaborarea cu Petrică Ionescu: "Această producție, de când s-a născut la Paris, a avut o mare forță. Paris, San Francisco și, acum, Madrid - este o operă care are de toate. Eu aș zice că nu e de pierdut. Muzică, mișcare, mușchetarii care sunt impresionanți. Ceea ce a realizat Petrică are o mare valoare și suntem foarte mulțumiți."

Ultima reprezentație a operei la Paris a bătut toate recordurile de aplauze. De acest moment își aduce aminte cu plăcere și regizorul Petrică Ionescu: "A bătut recordul absolut de ovații din istoria spectacolului - 55 de minute de standing ovation la ultimul spectacol. Așa ceva nu s-a mai văzut. Apoi spectacolul a fost reluat cu o altă distribuție, la San Francisco, anul trecut, unde, tot așa, a fost un foarte mare succes. Până acum, și la San Francisco, și la Paris sala hohotea de plâns. Om trăi și-om vede dacă spaniolii hohotesc de plâns ca și americanii și francezii."